UltraVision Consult alături de Topalis Engineering anunță lansarea soluției de scanare a temperaturii umane prin tehnologie termografică non-intruzivă, Human Thermal Gate 1920, cu scopul de a asigura domeniilor cu activitate critică continuitate în derularea activităților.

Portalul Human Thermal Gate 1920 este potrivit pentru punctele de acces aglomerate cum ar fi: aeroporturi, stații ale mijloacelor de transport public, spitale, hoteluri, închisori, școli, grădinițe, expoziții, puncte de triere și control la granițe, fabrici, locuri publice și alte tipuri de spații de tranzit. Alături de Topalis Engineering, UltraVision Consult a creat soluția Human Thermal Gate 1920 pentru zonele tranzitate de un flux mare de persoane, fiind folosită pentru detectarea rapidă a temperaturii corpului uman și analizarea în timp real a riscurilor asociate. Jucător competitiv în proiecte complexe privind crearea și implementarea soluțiilor informatice integrate pentru securitate, automatizări și SCADA, UltraVision Consult deține în portofoliu tehnologii de vârf dezvoltate în parteneriat cu branduri internaționale cu prestigiu și experiență.

”Continuitatea afacerilor este esențială în perioada care va urma, iar prin aceste soluții ne adresăm mediului de afaceri pentru a asigura protecția, siguranța personalului angajat, urmând cu strictețe atât regulile de prevenție, cât și modalitățile de a evidenția anumite riscuri care să garanteze funcționarea domeniilor critice”, a declarat Florin Marica, director general al UltraVision Consult.

În esență, camerele termografice măsoară energia infraroșie emisă de corpul uman de la distanță, prin urmare măsurarea temperaturii corpului uman se face extrem de simplu, în timp real, nefiind necesar niciun contact fizic interuman în realizarea scanarii.

Prin utilizarea Human Thermal Gate 1920 accesul se face extrem de rapid, fără blocaje, evitând cozile ce pot reprezenta un real pericol. În plus, detectarea riscurilor se face în timp real, fiind ușor de utilizat, simplu de manipulat și instalat în punctele de acces. Permite monitorizarea continuă, permanentă și regulată a persoanelor care fac parte din structurile de urgență indispensabile în această perioadă cum sunt îngrijirile medicale, siguranța, poliția, armata, pompierii, furnizorii de servicii critice pentru populație ș.a.

 

 

În echiparea tehnică standard a Human Thermal Gate 1920 intră:

 • Poarta personalizată complet (DTP și imprimare inclusă);
 • Senzorul termografic cu următoarele caracteristici:
 • Sensibilitate NETD <50 MK;
 • Marja de detecție: de la -40° grade Celsius la +550° grade Celsius, utilizabilă în domeniul industrial;
 • Garanție de funcționare: MTBF timp de 80.000 Ore / până la 8 ani;
 • Detectorul de mișcare;
 • UPS și alimentare stabilizată (220Vac IN);
 • Punctul de acces WiFi pentru monitorizarea si parametrizare de la distanță;
 • Monitorul local pentru supravegherea tuturor măsurătorilor / alarmelor în direct.

 

Pentru o echipare extinsă se poate opta suplimentar pentru:

 • Difuzor cu alimentare locală pentru a emite alarme vocale / sonore;
 • LED-urile cu lumină roșie, vizibile local, pentru alarmare;
 • Cameră video vizibilă de 6MPx cu unghi larg – 45–60 de grade, pentru audit / înregistrare / overlay;
 • Stație operator de la distanță (ecran de 28 inches, tastatură, USB pentru salvări locale);
 • Router 4G pentru operare completă la distanță;
 • Termometru (IR / fără contact) pentru dublarea avansată a controlului;
 • Kit de organizare a șirului de persoane utilizând stâlpi cu banda retractabila.

 

Soluția este o implementare specifică pe bază de Inteligență artificială, funcționează descentralizat, iar datorită platformei deschise se poate integra ușor cu alte sisteme. Utilizând Human Thermal Gate 1920, companiile au prilejul să ofere protecție angajaților în mod neintruziv și fără efecte secundare, echipamentul fiind folosit ca un sistem preliminar de triaj. Scanarea persoanelor care tranzitează un perimetru definit și identificarea celor care prezintă simptomele specifice ar putea fi un prim pas pentru stoparea răspândirii și pentru salvarea acestor persoane, care ar putea beneficia în timp util de evaluare specializată, diagnostic și tratament adecvat. Gradul de conștientizare la nivelul echipelor de management, atât factori de decizie, cât și administratori ai spațiilor publice și private, reprezintă un punct cheie în efortul general de reducere a expunerii și de limitare a propagării virusului.