Licenseware, startup-ul românesc care ajută marile companii să-și administreze costurile IT, a primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 euro. La runda condusă de Early Game Ventures a participat compania de dezvoltare software Fortech. Suportul juridic al tranzacției a fost asigurat de Digital2Law

“Investitorii cred în echipa noastră, în viziunea și modelul de business, și vor susține viitorul Licenseware. Suntem încântați să-i avem alături de noi pentru următoarele etape ale călătoriei,” a spus Alex Cojocaru, Co-Founder și CEO Licenseware. “Pentru mai mult de un an ne-am asigurat singuri finanțarea. Această primă rundă va accelera ritmul de creștere necesar pentru a ne atinge obiectivul de a dezvolta primul License Management App Ecosystem.”

“Licenseware redefinește aplicațiile de gestionare a licențelor software, bazate pe o platformă gândită pentru integrare și colaborare. Tehnologia de ITAM (IT Asset Management) a viitorului este un ecosistem deschis, nu un monolit izolat. Este construit din munca a mii de experți care își  transformă cunoștințele în algoritmi și structuri de date”, a spus Ciprian Grigore, CTO și Co-Founder Licenseware.

De la lansarea prototipului la începutul anului 2020, Licenseware și-a extins oferta într-o platformă all-in-one care automatizează administrarea licențelor software, totodată oferind suficientă granularitate pentru cerințele specifice fiecărui utilizator și producător de software. Licenseware își extinde acum echipa pentru a accelera dezvoltarea produsului și creșterea market share-ului.

Licenseware până acum s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații care susțin utilizatorii de software Oracle, urmând să lanseze și aplicații pentru managementul licențelor de la cei mai mari producători de software ca Microsoft, SAP și IBM în viitorul apropiat.