Pe măsură ce dispozitive mobile tot mai puternice, computere și senzori conectați la internet, cantități uriașe de date, servicii de cloud și analiză transformă industria de telecomunicații, accelerând inovația și determinând regândirea modelelor de business, transformarea IT va cuprinde toate industriile și societatea ca întreg. Astfel, Gartner preconizează că piața mondială de IT va crește cu 20% până în 2017.*

În acest context, Ericsson a organizat un tur în țările din Regiunea Mediteraneeană pentru a le prezenta clienților existenți și potențiali viziunea sa asupra transformării pe care IT-ul o aduce în toate industriile. Desfășurat la București în această săptămână, evenimentul aduce laolaltă experți Ericsson din toată lumea care vor demonstra practic cum funcționează cele mai noi soluții și servicii ale companiei: soluția Ericsson Cloud Management, soluții avansate pentru TV, noi modalități de a utiliza tehnologiile de tip Big Data sau soluții de analiză de marketing care pot contribui la crearea unei experiențe mai bune pentru clienții finali și la îmbunătățirea satisfacției utilizatorilor.

„Orice industrie își propune să le ofere clienților o experiență cu totul unică, iar astăzi, acest lucru este mai ușor de realizat datorită convergenței dintre IT și telecomunicații, prin soluții care combină conectivitatea broadband cu mobilitatea și soluțiile cloud”, a declarat Giovanni Dalla-Vedova, Country Manager Ericsson Romania and Ericsson Head of Sales for Romania and Moldova. „Datorită experienței cumulate în zona de servicii, infrastructura de retea și IT, dar și a expertizei în consultanță de business, Ericsson are avantajul de a fi unul dintre liderii transformării IT care se face simțită în toate industriile. În acest moment, compania noastră deține cel mai complex portofoliu de soluții și servicii OSS/BSS, TV și pentru rețele telecom din lume”.

Jumătate din traficul LTE din lume este susținut de rețele Ericsson, iar compania este responsabilă pentru administrarea unor rețele ce, împreună, deservesc 1 miliard de abonați. Aceste referințe consolidează poziția Ericsson de lider global în zona de infrastructură și servicii ICT. În contextul propriului său portofoliu IT, Ericsson a primit aprecieri maxime pentru serviciile sale ICT, dar și pentru soluțiile OSS/BSS și de Media Delivery & IPTV.

Aceste arii de expertiză îi vor permite companiei să le ofere atât operatorilor telecom, cât și managerilor IT din diferite industrii sprijinul de care au nevoie pentru a duce la bun sfârșit proiectele de transformare IT, punându-le la dispoziție soluții complete ce includ soluții de cloud, big data și marketing analytics, soluții pentru biroul viitorului, mașina conectată sau soluții de contorizare inteligentă.

Ericsson este liderul internațional al pieței de soluții OSS/BSS, cu două miliarde de utilizatori ai platformelor sale de taxare și facturare și cu peste 400 milioane de utilizatori ai platformelor sale IT.