Potrivit unui nou raport al Grand View Research, dimensiunea pieței globale de semnalizare digitală (digital signage) va ajunge la 38,23 miliarde USD până în 2028. Piața se așteaptă la un CAGR de 7,5% din 2021 până în 2028 din cauza creșterii cererii generate de industriile beneficiare, printre cele mai proeminente fiind comerțul cu amănuntul și serviciile medicale. Crearea și distribuirea conținutului prin sistemele de semnalizare digitală sunt strategii promoționale eficiente pentru companii, deoarece acestea pot ajunge la o bază de public mai mare. Se anticipează că acest lucru va stimula adoptarea marketingului digitalizat prin semnalizare în sectoarele corporative și cel al ospitalității.

Ecranele digitale echipate cu tehnologie 4K au o cerere mare, deoarece oferă afișaje îmbunătățite. Astfel, cererea de conținut publicitar cu o claritate mai bună și o calitate îmbunătățită alimentează adoptarea produsului. Mai mult, încorporarea panourilor iluminate cu LED-uri a condus la economii suplimentare de energie la un nivel considerabil. Astfel, reducerea consumului de energie datorită adoptării tehnologiilor avansate atrage companiile să opteze pentru semnalizarea digitală.

Furnizorii de software se concentrează pe noii intrați în industrie, oferind soluții de proiectare care sunt compatibile cu sistemele de operare Android. Este de așteptat ca apariția IoT, împreună cu adoptarea din ce în ce mai mare a cloud computingului, să permită colectarea datelor operaționale și de marketing vitale. Semnalizarea digitală ajută companiile să își reducă costurile operaționale pe termen lung prin reducerea utilizării hârtiei pentru publicitate și probleme frecvente și modificări asociate activităților tradiționale de marketing.

Asia-Pacific este estimată a fi cea mai rapidă regiune din punct de vedere al creșterii în perioada de prognoză din cauza factorilor, cum ar fi cererea pentru o experiență de vizionare mai bună, sectorul de transport în creștere și prețurile scăzute ale panourilor de afișare. Cu toate acestea, se estimează că America de Nord va reprezenta cea mai mare cotă de venituri până în 2028 din cauza cererii ridicate de produse din diferite sectoare de aplicații datorită progreselor tehnologice și a bazei moderne de clienți din regiune.

Repere ale pieței de semnalizare digitală

  • Semnalizarea digitală LED a dominat piața globală în 2020 și a reprezentat cea mai mare cotă de venituri datorită afișajelor de înaltă calitate oferite de LED-uri
  • Segmentul cu amănuntul a condus piața globală cu o cotă de venituri de peste 20% în 2020. Cu toate acestea, se estimează că segmentul transporturilor va înregistra cel mai rapid CAGR în perioada prognozată.
  • Sectorul serviciilor medicale are un potențial semnificativ de creștere, deoarece spitalele au încorporat din ce în ce mai mult semnalizare digitală în numeroase scopuri, cum ar fi schimbul de informații importante de înregistrare și transmiterea sfaturilor de sănătate
  • Segmentul de tip LED cu ecran transparent este prevăzut să înregistreze cel mai rapid CAGR din 2021 până în 2028 datorită performanțelor eficiente din punct de vedere energetic ale acestor produse și afișajelor cu ecran tactil emergente cu tehnologie multi-touch.
  • Segmentul componentelor hardware, care include afișaje 8K și 4K-UHD, este proiectat să domine piața globală, în ceea ce privește cota de venituri, precum și rata de creștere în perioada prognozată.

Sursa: Grand View Research