Un nou raport al Grand View Research analizează creșterea și tendințele pieței de tehnologie blockchain

Dimensiunea pieței globale a tehnologiei blockchain este de așteptat să ajungă la 394,60 miliarde USD până în 2028, potrivit unui nou raport al companiei de cercetare de piață Grand View Research. În baza rezultatelor obținite, analiștii companiei estimează că această piață se va extinde cu un CAGR impresionant de 82,4% în perioada 2021-2028, creștere datorată numărului tot mai mare de comercianți care acceptă criptomonede. În același timp, interesul crescând al institutelor financiare pentru tehnologia blockchain determină, de asemenea, creșterea pieței.

Investițiile de amploare în blockchain efectuate de către bănci de anvergură și alte instituții financiare au condus la diferite progrese în tehnologie, îmbunătățind astfel eficiența. Se anticipează că tehnologia va modela sectorul bancar, aducând o nouă eră a eficienței. Alți factori care contribuie la adoptarea ridicată a tehnologiei includ eradicarea nevoii de autentificare a proceselor de tranzacție, reducerea ratelor de eroare, eliminarea reconcilierii și facilitarea decontării mai rapide.

Magazinele cu amănuntul adoptă din ce în ce mai mult tehnologia blockchain pentru gestionarea fără probleme a relațiilor de afaceri și a lanțurilor de aprovizionare. De exemplu, în octombrie 2019, Walmart a demarat un sistem pilot de tehnologie blockchain pentru a urmări exporturile de creveți de la fermierii indieni către un comerciant cu amănuntul din străinătate. Acest lanț de aprovizionare cu creveți, susținut de tehnologia blockchain, a contribuit la îmbunătățirea calității produselor în scop de asigurare a conformității.

Se anticipează că pandemia COVID-19 va avea un impact favorabil asupra creșterii pieței în viitorul apropiat. Diverse industrii au folosit tehnologia blockchain pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei COVID-19, deoarece aceasta are capacitatea de a depăși provocările cu care se confruntă lanțul de aprovizionare tradițional, cum ar fi ineficiența și costurile ridicate.

Iată câteva repere ale raportului:

  • În ceea ce privește tipul, se așteaptă ca segmentul de cloud public să își păstreze dominația în perioada prognozată. Tendința în creștere a sectorului guvernamental de a inculca tranzacții eficiente și deschise determină creșterea segmentului.
  • În ceea ce privește componentele, segmentul de infrastructură și protocol a dominat piața în 2020 și se așteaptă să înregistreze o creștere în perioada prognozată. Cererea tot mai mare de protocoale blockchain precum Hyperledger și Openchain determină creșterea segmentului.
  • În ceea ce privește aplicațiile, segmentul de plăți a dominat piața în 2020. Capacitatea tehnologiei blockchain de a oferi transparență în tranzacții determină creșterea segmentului.
  • În ceea ce privește dimensiunea organizațiilor, segmentul companiilor mari a dominat piața în 2020. Adoptarea rapidă a tehnologiei blockchain de către companiile mari pentru a permite serviciile digitale în diferite canale de afaceri determină creșterea segmentului.
  • În ceea ce privește utilizarea finală, segmentul serviciilor financiare a dominat piața în 2020. Investițiile în creștere în tehnologia blockchain efectuate de către furnizorii de servicii financiare determină creșterea segmentului.
  • Adoptarea pe scară largă a tehnologiei blockchain în economiile emergente precum China și India este de așteptat să creeze oportunități de creștere pentru jucătorii de pe piața din regiunea Asia-Pacific în perioada prognozată.

Raportul Grand View Research include în lista jucătorilor cheie de pe piața tehnologiei blockchain organizații precum IBM, Microsoft, Linux Foundation sau Deloitte Touche Tohmatsu.

Sursa: Grand View Research