Recent am avut ocazia de a sta de vorbă cu Radu Ionescu, reprezentant pentru distribuția de telefoane mobile Philips în România, despre parteneriatul dintre China Electronics Corporation (CEC) și  Philips. De asemenea, am aflat mai multe informații despre parteneriatul cu RCS&RDS.

L-am întrebat pe domnul Radu Ionescu, în primul rând, care a fost resortul care a stat la baza creării parteneriatului dintre CEC și Philips. „Este un parteneriat care a început la sfârșitul secolului trecut, este unul de tradiție. A început ca un
joint-venture, în care s-au pus bazele unei fabrici de telefoane mobile. De-a lungul timpului, acest joint-venture și-a modificat structura acționariatului. În 2007, Phillips a decis să iasă din această inițiativă comună, să licențieze numele și să pună la dispoziția părții chineze tot ceea ce înseamnă know-how în legătură cu controlul calității, design, inginerie. Toate acțiunile și procesele trec printr-un comitet de aprobare, de la produsele care se fabrică sub numele respectiv până la piețele pe care se distribuie. Phillips nu și-a pus niciodată numele pe ceva care nu a însemnat calitate și fiabilitate, fiind recunoscută drept o marcă de calitate,” a menționat Radu Ionescu. Punctând asupra istoriei și expertizei tehnologice a companiei olandeze, domnul Ionescu a adăugat: „Philips este una dintre cele mai vechi mărci din lume, având aproximativ 125 de ani de existență. Nu reziști pe piață atât de mult timp dacă nu ai ceva de spus și Phillips are cu siguranță. Phillips este unul dintre cei mai mari deținători de patente la nivel global, având mai multe zone de activitate. În momentul de față, parteneriatul cu CEC include și partea de monitoare și televizoare, iar de curând s-a adăugat partea de iluminat pe bază de LED”.

Legat de piața locală de telefoane inteligente, Radu Ionescu ne-a declarat: „În România, piața de smartphone-uri s-a dublat anul acesta față de anul trecut, creșterea fiind de 50%. Pentru Phillips, creșterea este mult mai mare. Phillips este o marcă de renume, iar calitatea cu care vine nu dezamăgește.” Despre ultimele lansări de telefoane inteligente, realizate în această toamnă, reprezentantul Philips a completat: „Prin modelele Philips I928 și Xenium I908, vizăm segmentul high-end, care, cu siguranță, va aprecia caracteristicile de top ale celor două telefoane mobile. Noile modele oferă funcționalități deosebite atât pe zona de business, cât și pentru utilizatorii individuali.”

Xenium este gama de top de telefoane mobile realizate de CEC sub brandul Philips. Modelul Philips Xenium I908 (foto) este înzestrat cu o cameră de 13 megapixeli, Android 4.4 și procesor de 1,7 Ghz. De asemenea, telefoanele sunt fabricate dintr-un material solid și sunt înzestrate cu ecrane rezistente.

Odată cu lansarea acestor modele de telefoane, CES a anunțat și parteneriatul cu operatorul RCS&RDS. Clienții Digi Mobil pot achiziționa cele două telefoane la prețuri accesibile. Spre deosebire de alți operatori de telecomunicații, RCS&RDS furnizează aceaste telefoane cu plata în rate, metodă care personal mi se pare mult mai corectă decât alternativele oferite de competitori. „În cazul Digi Mobil va fi diferențiat foarte clar costul abonamentului de rata care o plătește clientul pentru telefon,” după cum ne-a declarat Ovidiu Bejan, Director Comercial – Digi Mobil.

Silviu Cojocaru