Peste 50% dintre foștii elevi de liceu care au aderat la comunitatea Youni și au ales să studieze la universități din afara țării în acest an, au luat avionul către Statele Unite ale Americii, mulți dintre ei începându-și deja cursurile la celebre insituții de învățământ superior precum Harvard, Columbia, NY University sau Fordham University.

Pe al doilea loc în clasamentul alegerilor se află universitățile din Europa (în special Olanda, Germania și Italia), aici alegând să își continue studiile 35% dintre elevii mentorați de Youni. Numărul celor care au ales Marea Britanie în acest an a fost de 5%. Regatul, deși printre destinațiile favorite ale absolvenților din alți ani, a scăzut în preferințe după Brexit, accesul la finanțarea studiilor fiind mai restrictiv pentru studenții internaționali.

5% dintre elevii din comunitatea Youni acceptați la studii în afara țării au plecat catre Asia și Australia.

“Mulțumesc, Youni, pentru ghidarea esențială spre Cambridge. Având în vedere pasiunea clară pentru matematică, m-ați ajutat să mă orientez spre universitatea potrivită și să mă pregătesc impecabil pentru aplicare. Consultanța de calitate și încurajările constante m-au făcut să mă simt susținut la fiecare pas”, spune Andrei Moldovan, alumni Youni, în prezent student la Universitatea din Cambridge.

În total, de la înființare și până în prezent, Youni, companie edtech care investește în formarea unui ecosistem internațional de dezvoltare personală și mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate, a ajutat peste 3000 de elevi să ajungă la o universitate din afara țării. Doar în acest an, Youni a obținut burse și ajutoare financiare de la universități din afara țării pentru viitorii studenți români în valoare de peste 18 milioane USD.

“Visul nostru, din momentul în care am înființat compania a fost să ajutăm un milion de elevi, din România sau din alte țări, să ajungă la universitatea visată. Suntem mândri că an de an vin către noi tot mai mulți părinți și copii care fie nu știu ce să aleagă și atunci primesc consiliere și mentorat pentru a alege cel mai bun drum în funcție de pasiunile lor, fie știu exact ce își doresc, dar nu știu pașii pentru a ajunge acolo și aici intervenim noi iarăși”, explica Andrei Nicolae, fondator și CEO al Youni.

Recent compania și-a extins activitatea și în afara țării, în Kazahstan și Uzbekistan, alte trei piețe fiind incluse în planul viitor de dezvoltare a operațiunilor – Ungaria, Croația și Bulgaria.