Săptămâna aceasta, vineri și sâmbătă, pe 16-17 martie la Centrul Regional de Afaceri, are loc Angajatori de TOP Timişoara, cel mai mare eveniment de carieră din Banat. Ediția cu numarul 12  va reuni 70 de companii şi peste 3000 de oportunităţi de carieră.

Vineri și sâmbătă, în cadrul târgului de carieră Angajatori de TOP Timişoara vor fi deschise peste 3000 de oportunităţi de carieră. Cele 3000 de joburi sunt adresate atât candidaţilor cu experienţă, celor cu un nivel mediu de experienţă, cât şi studenţilor şi absolvenţilor. 18% dintre joburi sunt deschise candidaţilor cu peste 3 ani experienţă, 30% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, 34% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 18% sunt poziţii în cadrul programelor de internship.

60% dintre companiile prezente au deschise pozițiile de middle management în cadrul ediției din această primăvară Angajatori de TOP. Companiile vor recruta candidați care dețin abilități de coordonarea a unei echipe: Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager, Division Manager sunt câteva dintre joburile pe care le vor avea deschise.

Evenimentul oferă candidaţilor posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunităţi indiferent de nivelul de experienţă sau domeniul de activitate, în departamente precum: IT, Telecom, Inginerie, Achiziţii-Logistică-Aprovizionare, Controlul calităţii, Design, Juridic, Marketing, PR, Comunicare, Resurse umane şi Vânzări. Pe lângă varietatea de la nivel departamental, 91% angajatori au poziții full time, 45% joburi care presupun un program de lucru flexibil, 36% work from home, 23% joburi part-time și 23% joburi pe o perioadă determinată.

Oferta companiilor este variată și din punct de vedere geografic. Pe lângă joburi in Timisoara, companiile prezente la Angajatori de TOP au planuri de relocare, în oraşe precum: București, Iași, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Deva, Craiova, Pitești și Ploiești.

Angajatorii au planuri de dezvoltare și extindere a numărului de angajați. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atât pe recrutarea de profesioniști, dar și de tineri absolvenți și persoane entry-level. Dezechilibrul dintre numărul de oportunități de carieră și numărul mic de candidați specializați pe anumite domenii determină dificultăți în acoperirea poziților deschise. 55% dintre companiile prezente la Angajatori de TOP au spus că pozițiile pentru care întâmpină dificultăți în procesul de recrutare sunt cele adresate candidaților senior, 35% dintre companii au spus că întâmpină dificultăți pentru pozițille middle-level, iar 10% au afirmat că pozițiile entry-level sunt cele care le ridică dificultăți.

Oportunități interesante îi așteaptă inclusiv pe cei care își doresc o carieră la nivel internațional sau care vor să facă o schimbare în carieră și vor să se dezvolte profesional la nivel global. Majoritatea angajatorilor (59%) au deschise poziții internaționale, fie că acestea sunt joburi în alte țări (23%), proiecte ce presupun relocare (36%), sau traininguri de pregătire în afara țării (41%).

Pe lângă oportunitățile de carieră, în cadrul Angajatori de TOP Timișoara, participanții au posibilitatea să participe la  sesiuni de dezvoltare profesională și personală, conferințe și workshopuri. În funcție de aria de interes, cei care vor participa la eveniment pot alege dintr-o multitudine de tematici, susținute de traineri din companii, manageri de departamente sau chiar CEO. Specialiști din cadrul companiilor vor împărtăși din experiența lor în cele 15 workshopuri și conferințe care vor avea loc în cadrul evenimentului. Câteva dintre companiile care vor susține workshopuri sau conferințe, pe 16-17 martie la C.R.A.F.T sunt: BeeSpeed, Frigoglass, Azur, Visma Software, Flex, Coca-Cola HBC România, Adient, Nokia etc.

Participarea la workshopuri şi conferinţe este gratuită, iar programul și detalii despre sesiuni pot fi găsite aici: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/conferinte_seminarii

O parte dintre angajatorii care pot fi întâlniţi vineri și sâmbătă la C.R.A.F.T. sunt: Adient, Auchan România, Azur, BeeSpeed, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC România, Continental, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMÂNIA, Elektrobit Automotive România, Flex, Frigoglass, Hamilton Central Europe, HELLA, Huawei, Kaufland România, Lidl România, McDonald`s in Romania, MGI Coutier, Microsoft, Nokia, Plexus, Raiffeisen Bank, REWE România – Penny Market, SSI, Toluna România, WALTER GROUP Austria, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, Yazaki Component Technology.

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online, pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara şi pot participa la eveniment în baza CV-ului tip Barcode.