Emerson a sărbătorit vineri, 24 mai, We ???? STEM Day – un eveniment dedicat educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), la care au participat peste 3 400 de vizitatori de la 34 de școli și licee publice și private din județul Cluj. Inițiativa are ca scop promovarea științei și tehnologiei în rândul tinerei generații și totodată, să sprijine pasiunea studenților pentru explorare, cercetare și inovare.

Educația STEM continuă să fie una dintre direcțiile strategice ale companiei pe plan local” declară Alina Negru, General Manager Emerson Cluj. „Ne bucurăm să vedem că interesul pentru eveniment a fost unul ridicat, dar și că elevii și studenții au fost entuziasmați de interacțiunea cu partenerii și cu echipele noastre. Avem încrederea că evenimentele educaționale precum We???? STEM Day, în care știința se îmbină cu distracția, au un impact major în dezvoltarea curiozității și a pasiunii tinerei generații pentru acest domeniu. Le suntem recunoscători partenerilor noștri de la cele șase organizații studențești, două echipe de liceeni de robotică, trei organizații non-guvernamentale și centre educaționale STEM, și echipei de peste 250 de voluntari, care s-au asigurat că experiența celor mici este una de neuitat.”

Participanții au avut parte de o varietate largă de activități, concepute pentru a le stârni curiozitatea și pentru a cultiva pasiunea pentru știință: au participat la experimente inedite de chimie, fizică și biologie, au înțeles mai bine concepte de robotică și securitate cibernetică, au realizat împreună două picturi de 10 metri pătrați și au învățat cum pot proteja mediul prin activități creative de sustenabilitate prin artă.

De asemenea, evenimentul a celebrat incluziunea și diversitatea prin experiențe care le-au permis celor mici să înțeleagă mai bine lumea persoanelor cu dizabilități vizibile sau invizibile, să fie mai empatici și mai conștienți de nevoile celor din jur.

Unitățile de producție și-au deschis porțile, o ocazie rară de a descoperi cel mai mare sediu Emerson din Europa, acolo unde sunt concepute tehnologii și produse care ajută companii din întreaga lume să fie mai sigure, mai eficiente și mai sustenabile.

Suntem încântați de numărul mare de copii și tineri care au participat la această ediție, la care am avut peste 3 400 de participanți – cu 1 000 de persoane mai mult decât la ediția precedentă. E o satisfacție foarte mare pentru noi să vedem că We ???? STEM Day crește de la an la an și este atât de apreciat de copii, dar și de aduți. În același timp, evenimentul este gândit și ca o oportunitate de a descoperi Emerson pentru familiile colegilor și colegelor noastre. Este esențial să cultivăm curiozitatea și pasiunea pentru știință de la o vârstă fragedă, iar incluziunea și diversitatea sunt valori fundamentale pe care le promovăm”, a declarat Alexandra Antal, responsabilă de Employer Branding, Comunicare și Evenimente la Emerson.  

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu organizațiile studențești de la facultățile de fizică, chimie, biologie și organizația studenților din Universității Bebeș – Bolyai, organizația BEST și OSUT de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, echipa de robotică a liceului „Petru Maior” din Gherla organizațiile QUB Education, Love Science, Comunitatea 156 și școala de muzică Fantasy Notes.