In aceasta primavara, targul de cariere Angajatori de TOP va fi prezent prin 3 editii, doua vor avea loc in format fizic, in Timisoara si Bucuresti, iar o a treia editie la nivel national, pe Hipo.ro:

  • Angajatori de TOP Timisoara (18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri) reuneste mii de joburi pe diferite nivele de experienta si programe pentru studenti si proaspat absolventi, conferinte, skillshop-uri si techlab-uri, alaturi de reprezentantii a zeci de companii cu care vizitatorii  pot interactiona.
  • Angajatori de TOP Bucuresti (25-26 martie, Sala Palatului) sarbatoreste 20 de editii, respectiv 10 ani in care a adus fata in fata candidati determinati sa isi construiasca o cariera de succes si companii multinationale, conferinte si workshop-uri pentru dezvoltare personala si profesionala si zeci de ore de consiliere in cariera oferite gratuit celor prezenti la eveniment.
  • Angajatori de TOP Virtual (4-17 aprilie pe Hipo.ro) Dupa cele doua editii fizice, targul de cariera se va muta in mediul online, iar timp de doua saptamani companiile isi vor prezenta ofertele de angajare. Evenimentul se va desfasura la nivel national oferind candidatilor acces la mii de oportunitati de cariera din confortul propriei locuinte, vor avea sansa sa participe la webinarii si workshop-uri virtuale.

Cine sunt angajatorii care recruteaza in Timisoara? 60 de companii si peste 2500 de joburi te asteapta la Angajatori de TOP Timisoara

Cei care sunt in cautarea unui loc de munca vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise in 60 de companii. Majoritatea angajatorilor au stabilita strategia de recrutare pentru urmatoarea perioada, iar planurile de dezvoltare ale acestora sunt in zone variate de activitate si pe nivele de experienta diferite, de la pozitii adresate profesionistilor, pana la joburi adresate juniorilor.

Editia aceasta a evenimentului se remarca printr-o diversitate a oportunitatilor de cariera. Cele 60 de companii provind din peste 15 domenii de activitate, de la IT&C (32%), Inginerie (16%), Automotive (10%), Retail (8%), Audit si Consultanta (6%), Productie (6%), Servicii si BPO (6%), FMCG (5%), Banking (3%), Logistica si Transporturi (3%), Agentii de recrutare (2%), Asigurari (2%) si Constructii (2%).

Piata fortei de munca din Banat capata contur din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Exista insa un dezechilibru intre numarul oportunitatilor de cariera si numarul candidatilor care detin specializarea tehnica necesara, fie ca vorbim despre domenii precum IT, Automotive sau Inginerie. In plus, am observat o disproportie si intre numarul in crestere a pozitiilor care presupun cunoasterea unei limbi straine, alaturi de cunostintele financiare si numarul candidatilor care detin respectivele competente. In acest context este importanta implicarea companiilor in educarea si formarea candidatilor, alaturi de nevoia de diferentiere si prezentare a oportunitatilor de cariera existente” a declarat Dumitrita Ghenciu, Project Manager Angajatori de TOP Timisoara.

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, 22% dintre joburi sunt pentru candidatii senior, 42% sunt pozitii middle-level, in timp ce 35% sunt pentru candidatii entry-level. Cei care au un nivel mediu de experienta, pot aplica la peste 1000 de oportunitati de cariera, iar cateva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer productie, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industriala, Inginer Calitate,

Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.

92% dintre companiile care participa la Angajatori de TOP pe 18-19 martie au pozitii deschise in Timisoara. Dintre cele 60 de companii participante sunt si angajatori care au planuri de relocare pentru candidatii pe care ii vor intalni in cele 2 zile ale evenimentului. Astfel, cateva dintre orasele unde companiile fac recrutari sunt: Arad, Oradea, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Brasov, Resita, Iasi, Lugoj, Sibiu, Ploiesti, Targu-Mures.

Care este modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP? Pentru pozitiile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode.  Este o modalitate rapida si eficienta atat in avantajul candidatilor, dar si al companiilor. Pentru a obtine un CV Barcode, vizitatorii evenimentului trebuie sa isi faca un cont pe platforma Hipo.ro. Dupa completarea CV-ului au posibilitatea sa descarce CV-ul in forma Barcode, pe care ulterior sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

Pe langa oportunitatile de cariera, in cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri si conferinte pe diferite domenii, in cadrul carora vor fi prezentate informatii exclusive despre structura si cultura organizationala, competente si abilitati cautate de angajatori, evolutie profesionala,  planurile de crestere etc. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii.

Cateva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Nokia, ATOSS Software, Lidl Romania, Microsoft, Toluna Romania, Plexus, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Kimball Electronics Romania, McDonald`s Romania, BearingPoint, KPMG, Atos IT, Beespeed, Bosch Service Solutions, Continental, Visma Software, Hartl Connect, Yazaki Component Technology, Leman Industrie, SSI, Adecco, Atigeo, Accenture, Raiffesen Bank.

Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii pe Hipo.ro si va fi permis vineri, 18 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 19 martie,  in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.