Peste 1,5 milioane de români au efectuat circa 6 milioane de tranzacții online cu cardul, anul trecut, conform estimărilor Netopia mobilPay, lider local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.

“Anul trecut, numărul românilor care au plătit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decât în 2011, în timp ce piața de profil a crescut cu 58% în aceeași perioadă, la peste 6 milioane de tranzacții”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Spre comparație, în anul trecut, numărul celor care și-au plătit cumpărăturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000, potrivit cifrelor raportate de Netopia. De cealaltă parte, în aceeași perioadă, piața de plăți online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzacții.

În ceea ce privește volumul total al cumpărăturilor online, acesta a ajuns la 260 de milioane de euro în anul precedent, depășind cu 4% estimările inițiale și cu 30% valoarea din 2011. Tranzacția medie s-a situat în jurul valorii de 43 de euro.

“Din tranzacțiile realizate în 2012, creșteri semnificative, de peste 100%, s-au înregistrat în turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, și telecom, cu 50%”, a spus Antonio Eram.

Acesta a menționat că serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacții în 2012, cu 35% mai multe decât în anul anterior.

Referitor la cea mai mare valoare procesată anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay, CEO-ul companiei a adăugat că aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Compania a atras 700 de comercianți care și-au implementat platforme de plăți online, anul trecut.