Flip, tânăra companie românească care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor și tabletelor pe care le reintroduc pe piață ca noi, anunță că, de la lansarea serviciilor Flip Business, ramura B2B a companiei, peste 14.000 de companii din România au apelat la soluțiile lor circulare.
Numărul de companii care au ales să achiziționeze telefoane recondiționate, să vândă către Flip în regim buyback sau să apeleze la serviciul Flip Lease (leasing operațional), a înregistrat o creștere anuală de 42%.
Pentru a asigura circularitatea modelului Flip, cel mai popular serviciu este cel de vânzare în regim buyback al terminalelor care nu mai sunt folosite de către companii, ce vor fi recondiționate și reintroduse pe piață. Cele mai multe companii care au apelat la serviciul de buyback sunt din domeniul energetic, consultanță, banking și textile.
De la lansarea portofoliului de servicii Flip Business până în prezent, compania a vândut peste 30.000 de telefoane recondiționate companiilor.
„Odată cu raportarea implementării obiectivelor ESG, companiile sunt în căutare de soluții punctuale pentru a-și reduce impactul asupra mediului, și aici intervenim noi, cu portofoliul de servicii oferit de Flip Business. Fiecare telefon vândut către Flip în regim buyback primește o nouă viață odată recondiționat, reintrând pe piață, iar fiecare telefon recondiționat achiziționat de o companie are amprenta de carbon cu 63% mai mică, în medie, comparativ cu unul nou. Așadar, ne continuăm misiunea de a încuraja economia circulară în rândul companiilor, devenind partenerul lor de sustenabilitate”, spune Nicolae Trofin, Chief Sales – Business Partnerships la Flip.
În 2023, Flip Business a lansat un studiu despre gradul de familiarizare al companiilor din România cu privire la economia circulară, în cadrul Flip Sustainability in Business Talks. Studiul poate fi accesat gratuit, în integralitate, aici https://flip.ro/business/sustainability-event-2023/.