Dedalus TeamNet a premiat, in cadrul evenimentului Gala Premiilor MEDICA ACADEMICA – Stele in Sanatate, editia a IV-a, intiativele strategice din spitale.

Directorul General, Emilian Costas,  a oferit premiul pentru Performante Exceptionale in 2012, Spitalului de Urgente Pascani, pentru realizari precum obtinerea statutului de Spital Municipal de Urgenta,  infiintarea unor noi sectii, conectarea prin reteaua de telemedicina la marile unitati spitalicesti din tara, si implementarea unui sistem de management integrat al calitatii:

“Sustinem performanta din spitale, in toate formele ei: incurajam initiativele managementului din spitale ca fiind vitale pentru un salt calitativ in acest domeniu. Oferim, in acelasi timp, sisteme informatice mature, testate si integrate, prin care sustinem implementarea unor astfel de intiative in viitor.” Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet

Evenimentul a reunit 140 de invitati, printre care membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membrii Boardului editorial Medica Academica, oficiali din Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, top management din companii farmaceutice, presa si VIP-uri.

Dedalus TeamNet este unul dintre principalii furnizori de software medical pentru spitale si centre medicale private, din Romania. Solutiile informatice sunt implementate in peste 50 de UPU, 300 de spitale private, 250 de spitale publice, 280 de Laboratoare de Analize si Centre de Diagnostic etc.

Investitiile in tehnologie si in personal sunt mentionate de Emilian Costas ca fiind calea cea mai sigura spre performanta in spitale, in urmatorii ani:

“In timp ce investitiile in personal au implicatii directe in eficienta actului medical, dotarea cu echipamente si sisteme informatice performante devine obligatorie pentru a putea atrage fonduri, pentru a obtine acreditarea CONAS si pentru a asigura trasabilitatea informatiilor despre pacienti. Aceste doua directii vor fi definitorii in urmatorii ani pentru performanta spitalelor.

In acest sens, incepand din 2013, spitalele vor putea implementa solutii complete, interoperabile, pentru managementul intregului flux medical, inclusiv sterilizare, bloc operator, management comenzi, Dosarul Electronic al Pacientului, laborator si radiologie, ambulator etc.”

In cadrul celei de-a patra editii a Galei Premiilor Medica Academica, eveniment organizat de Tarus Media Health Events in data de 30 ianuarie 2013, la Hotel Howard Johnson, au fost inmanate 12 premii pentru 13 dintre cei mai activi specialisti ai sistemului medical romanesc in 2012. Gala a fost organizata sub auspiciile Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, iar acad. prof. dr. Victor Voicu a fost Presedintele Boardului Stiintific. Gazdele evenimentului au fost Maria Vasilescu, TARUS Media si Emil Hossu Longin, TVR.