PayU, principalul integrator de plăți online din România, se așteaptă ca peste 5 milioane de români să profite de Black Friday în acest an, adică aproape 1 din 2 români care au acces la Internet.

Ne așteptăm ca, dintre aceștia, aproape 50% să plătească online cumpărăturile de Black Friday, rapid și în siguranță. Clienții magazinelor online vor putea alege să plătească prin oricare dintre cele 15 metode de plată oferite de platforma PayU, urmând un proces simplu și rapid, adaptat pentru orice ecran: PC, laptop sau mobil”, declară Daniel Nicolescu, Country Manager PayU România.

Atât capacitatea de procesare cât și infrastructura de securitate au fost ajustate pentru a acomoda volumul mare de comenzi. Nivelul investiției pe care PayU l-a efectuat începând cu luna septembrie 2013 pentru pregătirea ultimelor două ediții de Black Friday (2013 și 2014) se apropie de jumătate de milion de euro.

Cei mai importanți retaileri din România s-au pregătit în acest an cu reduceri care merg până la 90% atât în segmentul electro-IT cât și în alte categorii de produse populare, cum ar fi modă, produse de înfrumusețare, home-deco, cărți și multe altele.

Black Friday este un eveniment de cumpărături, dar și unul social. Mai mult, Black Friday este ziua în care industria eCommerce concurează cu orice altă industrie din România ca venituri raportate din vânzări. În acest an, cei mai mari retaileri online cu care PayU lucrează estimează să depășească vânzări de 300 de milioane de lei în ziua de Black Friday. Unii dintre ei însă vor avea reduceri în săptămâna de dinainte sau de după 21 noiembrie, ceea ce face ca în total luna noiembrie să depășească în vânzări oricare altă luna din întregul an.

Contribuția PayU la acest eveniment este una semnificativă și ne responsabilizează foarte mult. PayU a investit masiv în acești ultimi doi ani astfel încât toți cumpărătorii să se bucure de momentul Black Friday, plătind rapid și în siguranță produsele pe care și le doresc pentru ei sau pentru familiile lor. Misiunea noastră este de a securiza plățile online și de a contribui la o experiență cât mai bună a cumpărătorilor”, spune Daniel Nicolescu.

PayU România furnizează servicii financiare integrate într-o platformă de plăți online, integrând 15 metode de plată pentru unii dintre cei mai mari retaileri: Altex, Arsis, Carrefour Online, Domo, elefant.ro, eMag, F64, Fashion Days, Flanco, ID Sarrieri, PC Garage sau Miniprix. Lider de piață din 2004, PayU România securizează plățile online pentru un număr de peste 3.000 de magazine partenere.