Evenimentul are loc in data de 26 septembrie 2013, Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic si este organizat cu sprijinul CERT-RO, Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice, CIO Council si in parteneriat cu IBM, Securyti Global Consulting, Kapsch Romania, Allevo, Fujitsu si Omnient.
Amenintarile la adresa securitatii cibernetice continua sa creasca in numar si complexitate. Utilizarea tot mai mare de tehnologii de colaborare – de la dispozitive mobile si social media pentru virtualizare si cloud computing va continua sa fie unul dintre factorii cei mai importanti care influenteaza peisajul de securitate. Dupa cum se cunoaste foarte bine, o mare parte din incidentele de securitate cibernetica care se manifesta in prezent sunt generate din mediul criminalitatii informatice.
Spatiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism si anonimat si cu cat o societate este mai informatizata, cu atat este mai vulnerabila, iar asigurarea securitatii spatiului virtual trebuie sa constituie o preocupare majora a tuturor actorilor implicati, mai ales la nivel institutional, unde se concentreaza responsabilitatea elaborarii si aplicarii de politici coerente in domeniu.
La inceputul acestui an, Comisia Europeana a elaborat strategia in domeniul securitatii cibernetice, “Un spatiu cibernetic deschis, sigur si securizat”, care stabileste cadrul general privind abordarea securitatii cibernetice la nivelul UE.
La nivel national, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in februarie 2013, Strategia de Securitate Cibernetica a Romaniei, fiind vizata implementarea unor masuri de securitate care sa conduca la cresterea nivelului de protectie a infrastructurilor cibernetice, in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adaptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene.
In acest context, temele de discutii se vor axa pe probleme de securitate cibernetica, interoperabilitate, initiative si bune practici privind securitatea infrastructurilor critice informationale. La dezbateri vom invita sa participe experti din domeniu, atat din sectorul public cat si din sectorul privat, ce vor aborda subiecte ce vizeaza impactul amenintarilor cibernetice recente la nivel global, bazate pe studii de caz, in vederea impartasirii bunelor practici si a informatiilor vitale privind cele mai recente tendinte si evolutii in domeniul securitatii cibernetice.
La eveniment vom invita sa participe specialisti din institutii precum: MSI, ANCOM, Garda Financiara, MAE, MAI, Ministerul Economiei, Servicii Speciale, MApN, CNRD, ORNISS, ORDA, BSA, DIICOT-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiţie, Centrul de Coordonare a Protectiei Infrastructurilor Critice, Politia Romana, SRI, STS, banci (managerii departamentelor de risk management, securitatea datelor, audit, conformitate, ai departamentelor de prevenire a spalarii banilor, ai departamentelor de carduri si administratorii de sistem), precum si reprezentanti din societati de asigurari, institutii financiare nebancare, companii de asigurari, piata de capital, piata de leasing, auditul informatic, companii nationale, cabinete de avocatura, cabinete de consultanta, companii IT care prezinta solutii de securitate etc.
Prezentarile si dezbaterile vor fi sustinute de studii de caz.
Evenimentul se va incheia cu o Tombola a Cartilor de Vizita, sesiune sponsorizata de: Pictorita Victorita Dutu, Casa Jad, Glif, Editura Nemira, Contego Coffe, Casa Panciu, Rabbit Media, Bioprepelita si Hotel Marshal Garden.
Va oferim un eveniment interesant, practic si actual. Fiti si voi acolo! Inregistrarile au inceput!