În cadrul conferinței globale anuale, Oracle Cloudworld, Oracle a anunțat noi oferte de cloud pentru a răspunde nevoilor diverse ale clienților și cererii tot mai mari pentru Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Noile opțiuni includ Oracle Alloy și planurile de a deschide noi regiuni de cloud public în Chicago, Serbia și Mexic. Optiunile Distributed Cloud  din OCI le oferă clienților flexibilitatea necesară pentru a accesa serviciile cloud de oriunde prin intermediul opțiunilor publice, multicloud, hibride și dedicate.

O gamă largă de factori, inclusiv cerințele pentru conexiuni cu latență redusă în anumite locații și reglementările privind gestionarea datelor sensibile, sporesc cererea de flexibilitate a clienților în ceea ce privește implementările cloud.

„Prin aceste oferte OCI extinse, Oracle recunoaște dorinta clienților  de flexibilitate, interoperabilitate și capabilități suverane de cloud din partea furnizorilor lor strategici”, a declarat Chris Kanaracus, director de cercetare, IDC. „La IDC, considerăm din ce în ce mai mult cloud computing ca fiind un model de operare pentru IT care transcende un singur tip de locație. Clienții doresc să beneficieze de avantajele cloud computing în mai multe modele de implementare, iar Oracle încearcă să răspundă acestei nevoi.”

OCI Public Cloud: O platformă pentru sarcini de lucru pe tot globul

OCI își continuă evoluția ca unul dintre furnizorii de cloud public hyperscale cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Amprenta sa globală de cloud public include:

  • OCI operează 40 de regiuni comerciale și guvernamentale în 22 de țări de pe cinci continente.
  • OCI a introdus 10 regiuni de cloud public în ultimul an și are în plan să adauge șase regiuni comerciale
  • Cele șase regiuni comerciale de cloud pe care OCI intenționează să le adauge includ:

o Chicago, Illinois, va fi a patra regiune comercială a OCI în Statele Unite ale Americii

o Republica Serbia va fi prima regiune a OCI din țară și prima anunțată de un hyperscaler

o Columbia va fi prima regiune a OCI din țară

o Chile, Arabia Saudită și Mexic vor găzdui fiecare o a doua regiune Oracle Cloud

  • OCI a anunțat, de asemenea, că intenționează să adauge două regiuni suverane publice pentru Uniunea Europeană, situate în Germania și Spania, pentru volumele de lucru reglementate și sensibile atât ale companiilor private, cât și ale organizațiilor din sectorul public.
  • În plus, Oracle s-a angajat să alimenteze toate regiunile Oracle Cloud din întreaga lume cu energie 100% regenerabilă până în 2025 – și mai multe regiuni Oracle Cloud, inclusiv regiuni din America de Nord, America de Sud și 10 regiuni din Europa, sunt deja alimentate cu energie 100% regenerabilă.

Oracle Alloy: Le permite partenerilor să devină furnizori de cloud complet

Oracle Alloy este o nouă platformă de infrastructură cloud care permite furnizorilor de servicii, integratorilor, furnizorilor independenți de software (ISV) și altor organizații, cum ar fi instituțiile financiare sau furnizorii de telecomunicații, să devină furnizori de cloud și să ofere noi servicii cloud propriilor clienți. Cu Alloy, aceste organizații pot oferi un set complet de servicii cloud, pot marca și personaliza experiența și pot împacheta servicii și aplicații suplimentare cu valoare adăugată pentru a răspunde nevoilor specifice ale piețelor și verticalelor industriale. Aceste organizații pot, de asemenea, să utilizeze Alloy în mod independent în propriile centre de date și să controleze în totalitate operațiunile sale pentru a contribui la abordarea cerințelor lor specifice de reglementare.