Peste o săptămână va avea loc cea de-a 5-a ediție a conferinţei de testare software din Europa de Sud-Est – SEETEST 2016, organizată de către South East European Testing Board în colaborare cu ANIS şi Quality House.  Realizat pentru a doua oară în România, evenimentul va reuni pe durata a două zile – 15 și 16 septembrie, specialiști tehnici din comunitatea locală și internațională. Bilete cu discount special încă mai pot fi achiziţionate online pe situl evenimentului: http://www.seetest.org/index.php?page=registration .

Prima zi a evenimentului constă în 6 tutoriale, organizate în 3 sesiuni paralele, care vor oferi participantilor şansa de a învăţa aplicat de la unii dintre cei mai apreciaţi experţi în domeniul testării de software: Patricia McQuaid (California Polytechnic University, USA), Erik van Veenendaal (Improve Quality Services BV, Bonaire), Isabel Evans (Consultant, UK), Clive Bates (Experimentus, UK), Jen Leger & Linda Lemieux (BMM Test Labs, Canada) sau Yaron Tsubery (Enghouse, Israel). Mai multe informaţii despre conţinutul fiecărui tutorial sunt disponibile la http://www.seetest.org/index.php?page=tutorials .

Ziua de joi, 15 septembrie, se va încheia cu un eveniment de networking care le va oferi participanţilor şansa de a schimba idei şi de a interacţiona în mod direct cu invitaţii speciali şi profesioniştii prezenţi la SEETEST.

Cea de a doua zi a SEETEST 2016 va fi deschisă de Mitko Mitev (Conference Chair South East European Testing Board) şi va continua cu prezentarea lui Erik van Veenendaal, expert în testare recunoscut internaţional si fondator al Improve Quality Services BV, companie specializată în testarea şi managementul calităţii software-ului. Mai târziu Patricia McQuaid, profesor la Universitatea Politehnica din California, va prezenta bune practici pentru asigurarea calității independente în proiectele IT majore.

Prezentările a 15 lucrări de specialitate realizate de membrii comunităţii regionale vor oferi audienţei oportunitatea de a afla mai multe despre automatizarea testării, îmbunătăţirea performanței și securitatea testării, calitatea proceselor de virtualizare, designul arhitecturii de testare, testarea agile şi testarea mobile. De asemenea, vor fi organizate trei sesiuni informative de către Waters Romania, The International Software Quality Institute Germany şi Quality House Bulgaria.

Pe toată durata evenimentului participanţii SEETEST 2016 vor avea ocazia să discute cu experții prezenți pe scenă și în audiență prin intermediul aplicație mobile dedicate.

SEETEST 2016 este un eveniment organizat de South East European Testing Board în colaborare cu ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii şi Quality House cu sprijinul iSQI, Endava Romania şi Quality House şi va avea loc pe 15 şi 16 septembrie la Hotel Novotel. Mai multe informaţii despre bilete şi preţurile acestora sunt disponibile online la http://seetest.org/index.php?page=visitors .