Un nou raport publicat de AMD în parteneriat cu 451 Research, a arătat că obiectivele de sustenabilitate afectează în mod semnificativ deciziile privind arhitectura rețelelor. Într-un moment în care conflictele regionale, incertitudinea economică și provocările legate de lanțul de aprovizionare sunt în prim-plan, operatorii de telecomunicații își revizuiesc prioritățile la intersecția dintre 5G, rețelele deschise și edge computing, susținute de nevoia tot mai mare de a avea un model de afaceri mai prietenos cu mediul.

Operatorii acordă prioritate caracteristicilor de sustenabilitate atunci când aleg infrastructura. 43% dintre părțile interesate din rețelele de telecomunicații intervievate au declarat că eficiența energetică este cea mai importantă caracteristică luată în considerare atunci când se specifică serverele de margine, chiar înaintea securității Cele mai recente rețele de telefonie mobilă sunt sisteme cloud-native, dezagregate, descentralizate și deschise. Pe măsură ce acestea încep să funcționeze ca infrastructuri cloud moderne, apar oportunități deoarece rețelele pot începe să încorporeze noi caracteristici avansate și să integreze capacități de edge computing care pot avea un impact material asupra rezultatelor în materie de sustenabilitate.

În afară de schimbarea arhitecturilor de servere, se așteaptă ca și alte câteva domenii de inovare să contribuie la atingerea obiectivelor de eficiență energetică. Printre acestea se numără utilizarea surselor alternative de energie, inovațiile din centrele de date cum ar fi: răcirea cu lichid, acceleratorii specializați pentru a îmbunătăți performanța pe watt și caracteristicile rețelei de acces radio.

Pentru a citi raportul complet, accesați link-ul. Pentru a afla mai multe despre inițiativele AMD în materie de eficiență energetică, consultați pagina oficială.