NTT DATA Tokyo, lider global în domeniul infrastructurilor și serviciilor IT, a anunțat astăzi că, pentru anul 2024, compania NTT DATA a fost certificată în premieră de către Top Employers Institute ca „Global Top Employer”. Dintre cei doar 17 angajatori de top pe plan global, în acest an, NTT DATA a fost recunoscută de către Top Employers Institute pentru politicile și practicile remarcabile privind angajații de la nivel mondial.

De asemenea, NTT DATA a primit certificarea regională „Top Employer 2024” în regiunea Asia-Pacific, Europa, America Latină și America de Nord, acoperind 29 de țări.

În plus, în România, este al doilea an consecutiv când multinaționala obține această distincție.  Această recunoaștere este acordată de programul Top Employers Institute, care certifică organizațiile în baza participării la un sondaj cu privire la cele mai bune practici în sectorul resurselor umane și a rezultatelor acestuia. Sondajul acoperă 6 domenii ale resurselor umane și face referire la 20 de subiecte, printre care se numără „Strategia privind dezvoltarea angajaților”, „Mediul de lucru”, „Achiziția de talente”, „Învățare”, „Diversitate și incluziune”, „Bunăstare” și multe altele. În 2024, institutul a certificat peste 2.300 de organizații din 122 de țări/regiuni. 

„În cadrul companiei, am adoptat un stil de conducere participativ axat pe transformarea continuă și adaptabilitatea organizațională. Acordăm o atenție deosebită bunăstării colegilor noștri în era digitală, încorporând această preocupare în nucleul modelului nostru de lucru. Prin urmare, am luat decizii curajoase, conștienți că reușita se află adesea în zonele neexplorate. Am susținut spiritul colaborativ și luarea deciziilor în echipă, eliminând treptat barierele formale. Această abordare a generat rezultate concrete, conturând un mediu de lucru solid, fundamentat pe principii precum onestitate integritate și curaj. Toate acestea reflectă recunoașterea de care ne bucurăm ca și angajator, fiind confirmate prin obținerea certificării Top Employer pentru al doilea an consecutiv.” a declarat Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

„Obținerea certificării Top Employer nu a fost niciodată despre dobândirea unei distincții, ci am abordat-o drept o busolă care să ne ghideze în călătoria noastră de îmbunătățire a strategiilor de resurse umane și de management. Este vorba despre căutarea de noi perspective asupra zonelor care pot fi îmbunătățite, celebrarea reușitelor noastre și explorarea ariilor de inovație în acest domeniu. Prin intermediul acestui proces organic, încurajăm un mediu care rămâne în strânsă legătură cu diversele experiențe și nevoile în evoluție ale colegilor noștri.”, a afirmat Adela Negru, CHRO al NTT DATA Romania.

NTT DATA a primit note excepționale la categoriile „Achiziția de talente”, „Carieră” și „Diversitate, echitate și incluziune”. Toate cele 29 de țări în care NTT DATA a participat la sondajul Top Employer au primit această certificare. Lista completă a țărilor în care NTT DATA a fost desemnată „Top Employer” poate fi regăsită mai jos:

Asia Pacific: Australia, China, India, Japonia, Malaezia, Singapore
Europa: Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, UK
America Latină: Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Peru
Orientul Mijlociu și Africa: Maroc, Africa de Sud
America de Nord: Canada, Mexic și SUA

 

Kaz Nishihata, CEO al NTT DATA, a declarat: „Felicitări NTT DATA pentru recunoașterea calității de Global Top Employer 2024. Sunt mândru de echipa și de compania noastră pentru obținerea unui astfel de punctaj onorabil. Aceasta este o dovadă excelentă a angajamentului nostru continuu față de menținerea mediului de lucru pe care l-am creat, iar pasiunea noastră pentru excelență este elementul cheie prin care NTT DATA se distinge. Vom continua să ne implicăm și să promovăm o cultură și mai favorabilă pentru toți colegii noștri din întreaga lume, astfel încât fiecare dintre ei să poată fi cu adevărat autentic la locul de muncă, ceea ce constituie baza care ne permite să lucrăm alături de clienții noștri pentru a sprijini creșterea și transformarea afacerilor lor și pentru a reuși să răspundem mai bine nevoilor societății noastre.”

David Plink, CEO al Top Employers Institute, a afirmat: „Vremurile excepționale scot la iveală ce este mai bun în oameni și organizații. Iar noi am fost martorii acestui fenomen în cadrul programului nostru de certificare Top Employers din acest an. În această comunitate de organizații excepționale, NTT DATA și-a dovedit devotamentul față de angajații săi la scară globală. Suntem mândri să anunțăm și să sărbătorim aceste companii și realizările lor în 2024.”

Certificarea „Top Employer” demonstrează angajamentul unei organizații față de o lume profesională mai bună și ilustrează acest obiectiv prin politici și practici remarcabile privind angajații. NTT DATA va continua să se dedice îmbunătățirii condițiilor de la locul de muncă prin valorificarea beneficiilor programelor oferite de „Top Employer” în fiecare țară în care compania  activează.

Despre Top Employers Institute

Top Employers Institute este autoritatea globală în ceea ce privește recunoașterea excelenței în practicile de resurse umane. Contribuim la accelerarea acestor practici pentru a îmbogăți lumea profesională. Prin programul de certificare al Top Employers Institute, companiile participante pot fi validate, certificate și recunoscute ca angajator de încredere. În 2024, Top Employers Institute a certificat peste 2.300 de organizații din 122 de țări/regiuni. Aceste companii certificate ca „Top Employers” au un impact pozitiv asupra vieții a peste 9 milioane de angajați la nivel global.