Indiferent dacă eşti pasionat de jocuri sau de overclocking, interesat de cele mai performante produse sau doar în căutare de noutăţi în domeniu, nu poţi să nu rămâi impresionat de tehnologile şi produsele prezentate la Computex 2014. În cadrul târgului, ASRock are o prezenţă masivă, expunând patru tipuri diferite de produse, inclusiv plăci de bază cu componente Super Alloy pentru Seria 9 de la Intel, premiatul Mini PC M8, seria industrială de PC-uri şi seria ASRock Rack Server/Workstation.

Stabile şi fiabile: Plăcile Super Alloy Intel Seria 9

Noile plăci de bază ASRock Seria 9 Super Alloy oferă compatibilitate şi suport pentru generaţiile 4 şi 5 de procesoare Intel pe Socket 1150. Linia de produse este formată din seria Extreme pentru PC-uri high-end, seria Fatal1ty Killer pentru gamerii de elită şi seria OC Formula pentru pasionaţii de OC. Seria 9 este proiectată cu tehnologie ASRock Super Alloy pentru stabilitate si fiabilitate, având condensatoare din platină 12K, MOSFET NexFET, MOFSET-uri Dual-Stack (DSM), bobine din aliaj premium şi Radiatoare XXL din aliaj de aluminiu. In mod evident, ASRock işi arată ambiţia de a redefini standardele de fabricaţie a placilor de bază.

Imbunătăţiri uriaşe ale vitezelor de transfer

Fiind vârful seriei Extreme, ASRock Z97 Extreme9 este echipată cu un Bridge PLX PEX 8747 si 4 sloturi PCIe 3.0 x16, pentru a asigura suport tehnologiilor multi-GPU NVIDIA 4-Way SLI™ si AMD 4-Way CrossFireX™. In plus, Z97 Extreme9 are încă o armă secretă – socket-ul M.2 PCIe Gen3 x4. Ultra M2 nu numai că a dublat lăţimea de bandă a socket-ului PCIe Gen3 x4, dar a integrat şi o legătură directă între interfaţa M.2 si CPU. Cu cât semnalul este mai scurt, cu atât mai mică va fi latenţa. Acest combo oferă interfeţei Ultra M.2 viteze uriaşe de citire, fiind de 6 ori mai rapid decat PCIe Gen2 x1 M.2. De asemenea, Z97 Extreme 9 vine dotat cu doi conectori SATA Express de ultima generatie, ce ating viteze de transfer de pana la 10Gb/s.

O abundenţă de caracteristici unice

De cealaltă parte a mesei de demo sa remarcat Fatal1ty Z97X Killer, premiată recent cu distincţia COMPUTEX Best Choice Award 2014, ce evidenţiază două dintre cele mai exclusive tehnologii ASRock, HDD Saver şi APP Shop. Prin adăugarea unui conector HDD Saver pe 4-pini în apropierea porturilor SATA, ASRock oferă posibilitatea de a opri/porni HDD-urile conectate, direct prin intermediului softului, de cate ori este nevoie. Tehnologia HDD Saver oferă confidenţialitate, economiseşte mai multă energie şi extinde viaţa HDD-ului. Pe lângă această măsură de protecţie a HDD-ului, ASRock a lansat şi serviciul APP Shop, o platformă integrată ce oferă acces la jocuri şi aplicaţii. Folosind această platformă versatilă, veţi beneficia de cele mai noi ştiri şi tehnologii de la ASRock, reuşind astfel să vă optimizaţi sistemul şi să actualizaţi la zi placa de bază.

Tot aici, purtând designul tipic cu negru şi galben sa aflat şi Z97 OC Formula, o placă de bază dotată cu un start invizibil de protecţie împotriva lichidelor conductive, coroziunii, prafului sau a temperaturilor extreme.

Trecând către chipest-ul AMD A88X, FM2A88X Extreme6+ a demonstrate cât de uşor este să conectezi dispozitivele mobile la PC, folosind ASRock Cloud. Acest serviciu vă permite să accesaţi de la distanţă fişierele, filmele, pozele sau melodiile aflate pe PC-ul de acasa, folosind orice tableta sau telefon cu acces la internet. ASRock oferă gratuit utilizatorilor săi un an de abonamenet la Orbweb.ME Professional, un serviciu cloud personal ce costă 49.99 USD pe an. În plus, veţi beneficia şi de o luna de upgrade la pachetul Orbweb.ME Ultimate cu funcţie Remote Desktop.

Un sistem de gaming premiat – M8

În ceea ce priveşte seria de sisteme Mini PC, ASRock M8, câştigătorul premiului iF Product Design Award 2014, a caştigat in cadrul COMPUTEX şi o distinctie d&i Award 2014! Acest premiu nu este doar o onoare imensă, ci şi o recunoaştere a inovaţiei şi măiestriei de care ASRock dă dovadă.

De data aceasta ASRock a făcut câteva îmbunătăţiri sistemului, incluzând cea mai recentă placă de bază Z97 Mini-ITX, condensatoare de platină 12K şi condensatoare audio Nichicon seria Fine Gold, pentru o performanţă acustică mai bună. În plus, acest M8 este dotat şi cu o sursă de 600W ce poate suporta plăci grafice high-end, precum AMD R9 290X.

M8 este proiectat de ASRock şi BMW Group DesignworksUSA.

Află mai multe despre seria ASRock 9:

http://www.asrock.com/microsite/intel9/

Află mai multe despre tehnologia「Super Alloy」:

https://www.youtube.com/watch?v=CwZCdR4h0uI