Astăzi, 16 aprilie, a avut loc o conferință online  cu echipa Huawei România. Whisky Wangwei, Country Manager al Huawei România,  a prezentat câteva cifre privind evoluția companiei pe piața locală. Huawei România este singura reprezentanță din Europa care a înregistrat o creștere consistentă a cifrei de afaceri și a cotei de piață. În 2019, piața de laptopuri Huawei a crescut la nivel global cu 214%, iar cota de piață pe zona de telefoane a crescut la aproximativ 19% (Huawei devenind al doilea producător de telefoane mobile). Compania alocă aproximativ 15% din venituri pe zona R&D, fiind a treia companie globală la capitolul investiții în cercetare-dezvoltare.

App Gallery este principalul punct al strategiei Huawei, compania fiind focalizată pe dezvoltarea și susținerea comunității dezvoltatori. În acest sens, cele mai multe dintre aplicațiile locale de banking, divertisment, cumpărături online, precum și app-urile operatorilor telecom.

Legat de noutățile din Q2, compania  anunță disponibilitatea Huawei Mate Xs, vârful de gamă care stabilește noi repere în categoria de smartphone-uri pliabile, pe piața din România. Noul telefon pliabil dispune de Kirin 990 5G SoC și un design îmbunătățit Falcon Wing, oferind o performanță inegalabilă și o experiență de utilizare completă. Datorită ecranului pliabil, Huawei Mate Xs unește experiențele de smartphone și tabletă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-l folosi pliat sau deschis, în funcție de nevoi. În plus, datorită funcționalității Multi-Windows, utilizatorii se pot bucura de mai multe activități simultan și pot comuta rapid aplicațiile din mod extins în mod standard, prin simpla pliere a telefonului.

O altă noutate este tableta MatePad PRO, primul model de tabletă cu încărcare Wireless a companiei. Are tastatură și poate fi operată în modul laptop sau cel tabletă.