Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a lansat astăzi o nouă generaţie de smartphone-uri Android cu ecran mare. Noul Xperia Z Ultra este rezistent la apă**, ultra-subţire şi uşor. Este primul smartphone care vine cu un display Full HD TRILUMINOS™ pentru telefoane mobile, cu procesor de imagine Sony X-Reality™, o adevărată revoluţie în imagine. În plus, Xperia Z Ultra vine la pachet cu procesor quad-core Qualcomm® Snapdragon™ 800 de 2,2 GHz, tehnologie 4G şi HD Voice, performanţă neegalată a duratei bateriei şi ultra-viteză la navigare. Xperia Z Ultra va fi disponibil pe primele pieţe în trimestrul al treilea al anului

“Xperia Z Ultra este un dispozitiv revoluţionar pe segmentul smartphone-urilor cu ecran mare, stabilind un dublu record: este smartphone-ul cel mai subţire şi cu cel mai mare ecran Full HD* la ora actuală”, a declarat Calum MacDougall, Director of Xperia Marketing la Sony Mobile Communications. „Cele mai bune tehnologii şi design-ul unic Sony se regăsesc deja în gama de smartphone-uri şi tablete lansate, iar acum acestea sunt disponibile şi pe segmentul de smartphone-uri cu ecran mare, stabilind un nou standard în industrie”, a continuat acesta.

Cel mai mare display Full HD pe un smartphone

Xperia Z Ultra vine cu un display Full HD touchscreen de 6,4 inci, cu tehnologia unică de la Sony, TRILUMINOS® Display pentru telefoane mobile. Aceasta oferă o paletă îmbogăţită de culori naturale. Tehnologia include şi senzorul de imagine X-Reality™ pentru telefoane mobile – rezoluţia super-inteligentă pentru display de la Sony care analizează fiecare imagine şi reproduce pixeli lipsă pentru a îmbunătăţi calitatea imaginilor redate. Analizează elementele în funcţie de parametrii precum scenariu, contur, compoziţie şi redă detaliile în profunzime. Display-ul Full HD a fost optimizat pentru a reda de 60%*** mai multe detalii decât oricare alt display de smartphone.

Cel mai subţire smartphone Full HD*

Xperia Z Ultra este extrem de subţire şi uşor, de doar 6,5mm, cântărind doar 212 grame. Smartphone-ul este construit din cele mai bune materiale, cu atenţie sporită la detalii – e îmbrăcat în sticlă durabilă frontal şi dorsal, cu o ramă de metal solid. Are la bază aceeaşi filosofie de design precum Xperia Z and Tablet Z – OmniBalance. Xperia Z Ultra e disponibil în culorile negru, alb sau violet.

Singurul smartphone Full HD rezistent la apă**

Xperia Z Ultra este atât elegant, cât şi durabil. Cu standardele IP55 şi IP58, acest smartphone nu este numai rezistent la praf, ci şi la apă**. Utilizatorii pot face şi filme Full HD sub apă. Camera foto vine cu senzor “Exmor RS pentru telefoane mobile”, tehnologie HDR atât pentru imagini, cât şi pentru înregistrări, mod Superior Auto care activează automat funcţia HDR şi funcţia de reducere a zgomotelor de fundal, atunci când e nevoie.

Experienţa divertismentului

Xperia Z Ultra e creat pentru a oferi cea mai bună experienţă a divertismentului pe un telefon cu ecranul mare, de la vizualizarea filmelor preferate, până la citit, jocuri şi navigat pe internet. Bine-cunoscutele alicaţii media Sony “WALKMAN”, Album şi Movies sporesc experienţa divertismentului, iar aplicaţia Sony Reader app2 oferă acces la Reader store2 de unde utilizatorii pot descărca cele mai bune cărţi.

Cel mai rapid procesor pe un smartphone****

Xperia Z Ultra vine cu cel mai rapid procesor pe un smartphone **** – Qualcomm Snapdragon 800 cu HD voice, care împreună cu modul audio Sony ClearAudio+ şi funcţia de sporire a intensităţii sunetelor Xloud, oferă nu doar ultra viteză şi performanţă, ci şi calitate audio de neegalat.

Battery STAMINA Mode îmbunătăţeşte în mod semnificativ rezistenţa bateriei de până la 4 ori sau chiar mai mult şi recunoaşte atunci când display-ul nu este activ şi închide în mod automat funcţiile care nu sunt folosite în acel moment, păstrând active notificările. De îndată ce apeşi butonul de start pentru a debloca ecranul, toate funcţiile revin la normal.

Telefonul perfect pentru business

Xperia Z Ultra este partenerul ideal de business datorită ecranului ultra-sensibil cu funcţie de recunoaştere a scrisului, compatibil cu orice creion, stilus sau pix cu diametru de peste 1mm. Utilizatorii pot scrie sau schiţa în timpul convorbirilor. Tastatura este ideală pentru a fi folosită cu o singură mână şi pentru multi-tasking, cu mici aplicaţii care ajută la îmbunătăţirea productivităţii.

Smartphone-ul are o arhitectură bună de securitate, care oferă protecţie atât pentru date personale cât şi de business şi este uşor de instalat. Mai multe aplicaţii de business vor fi disponibile pe viitor.

Ultra conectivitate

Cu funcţiile one-touch poţi trimite rapid şi uşor muzică, fotografii şi filme din smartphone către o serie de dispozitive Sony cu funcţie NFC, printre care căşti, SmartWatch, boxe şi televizoare.

SBH52 este un set Smart Bluetooth™ care oferă posibilitatea de apeluri hands-free, fără a trebui să scoţi telefonul din buzunar. Display-ul OLED le permite utilizatorilor să îşi vizualizeze jurnalul de apeluri sau mesageria. Doritorii îl pot folosi pe post de player muzical, sau ca radio FM cu RDS. Conectarea se face simplu prin atingerea lui de smartphone-ul Xperia Z Ultra sau alt dispozitiv cu NFC.

Este subţire, cu un design minimal şi rezistent la apă.

Totodată, Sony a anunţat şi noua generaţie de ceasuri inteligente, SmartWatch 2 SW2, multi-funcţionalul ce poate fi folosit pe post de ceas, dispozitiv de notificare, aplicaţie Android şi telecomandă şi display pentru telefon.

Staţia Magnetic Charging Dock DK30 are un ax magnetic care le permite utilizatorilor să îşi conecteze smartphone-ul Xperia Z Ultra cu o singură mână. Cât timp telefonul se încarcă, oferă o vizibilitate foarte bună a ecranului, pentru vizualizarea fără probleme a filmelor.

Xperia Z Ultra caracteristici

  • Display Full HD TRILUMINOS™ pentru telefoane mobile de 6,4 inci, cu senzor de imagine X-Reality™ pentru telefoane mobile
  • Ultra subţire, rezistent la apă** şi la praf (IP55/IP58)
  • Procesor quad-core Qualcom Snapdragon™ 800 de 2,2 GHz şi tehnologie 4G
  • Utilizatorii pot scrie şi schiţa cu orice creion, stilus sau pix cu un diametru de peste 1mm
  • Cameră de 8 megapixeli cu senzor “Exmor RS pentru telefoane mobile” şi funcţie HDR pentru filme şi fotografii
  • Mod Battery STAMINA

 

* Specificaţii verificate de Strategy Analytics’ SpecTRAX service: începând cu 19 iunie 2013, Xperia Z Ultra este cel mai subţire smartphone cu display full HD. Mai multe informaţii pe: www.sonymobile.com/testresults

** Din 19 iunie 2013, Xperia Z Ultra este singurul smartphone full HD rezistent la apă. Mai multe informaţii pe: www.sonymobile.com/testresults

*** Suprafa’a disponibilă a display-ului, comparată cu smartphone-uri cu display de 5 inci sau mai mic

**** Specificaţiile procesorului Qualcomm Snapdragon 800 quad-core de 2,2GHz verificate de Strategy Analytics’ SpecTRAX service din 19 iunie 2013. Mai multe informaţii pe: www.sonymobile.com/testresults

1 Pe baza testelor realizate cu setările de bază, conturi default şi aplicaţii pentru Skype™ şi Twitter descărcate pe telefon. Cu cât mai multe aplicaţii instalate, cu atât creşte efectul modului STAMINA Mode.