AMD lansează pe piața tabletelor performante și a PC-urilor de dimensiuni reduse,  procesorul cu grafică intergrată APU AMD Z-60. Acesta este APU-ul cu cel mai mic consum de energie, oferind performanțe extraordinare și putere AMD AllDayTM pentru tablete de dimensiuni reduse, cu grosimi de până la 10mm. O combinație convingătoare de calități, grafică incredibilă, suport pentru aplicatii Windows® 8, precum și compatibilitate excelentă cu Windows® 7, face ca AMD Z-60 să fie soluția ideală pentru foarte multe situații.

Primele tablete ce vor rula pe AMD Z-60 urmează să fie lansate anul acesta, în preajma lansării Windows 8.

AMD Z-60 este echipat cu funcții menite să sporească experiența pe tabletă, inclusiv tehnologia AMD Start Now1 ce oferă pornire și reluarea activității din modul Sleep foarte rapide, precum și o autonomie de 8 ore la navigarea Web și de până la 6 ore de redare video HD2. La fel de impresionantă este calitatea video oferită de grafica AMD RadeonTM de pe APU, ce asigură suport pentru rezoluție 1080p Full HD, ieșire HDMI pentru display-uri externe și performanțe ridicate în jocuri cu suport Microsoft DirectX®11.

De asemenea, tabletele cu APU-uri AMD beneficiază de suport AMD App Zone, o modalitate de a accesa aplicații populare, ce pot profita la maxim de capacitatea procesorului.

“Utilizatorii de tablete aflați în căutarea unei experiențe fără compromisuri, atât pentru a produce, cât și pentru a consuma conținut pe platformă Microsoft Windows 8, au acum o opțiune accesibilă, orientată spre performanță, cu AMD Z-60”, spune Steve Belt, vice-presedinte corporate al departamentului Ultra-Low Power Products, AMD.

 

 

 

 

 

Specificații

Model APU

AMD Radeon™ Brand

TDP

Nuclee CPU

Frecvență

Nuclee AMD Radeon™

Suport USB

L2 Cache

Z-60

HD 6250

4.5W

2

1 GHz

80

3.0

1MB