Noul ABBYY FineReader 12 accelerează în mod considerabil recunoaşterea şi extragerea textelor din documente scanate şi fotografii

Cu ajutorul procesului OCR de fundal inovator şi al interfeţei optimizate, utilizatorul poate deschide documentele instantaneu, indiferent de dimensiune, şi poate recunoaşte rapid orice zonă a documentului deschis

„FineReader 12 a fost conceput astfel încât să ofere confort în utilizare, dar şi rapiditate şi flexibilitate în transformarea documentelor tipărite în format electronic sau în transformarea imaginilor din acestea în formate editabile, permiterea copierii oricărui fragment de text sau tabel din conţinutul lor sau adaptarea lor pentru a genera documente arhivate în care se pot efectua căutări etc.”, a declarat Igor Fedorets, director general de marketing ABBYY Ucraina

ABBYY®, unul dintre liderii mondiali în domeniul recunoaşterii documentelor, capturii datelor şi al tehnologiilor şi serviciilor lingvistice, a anunţat azi lansarea pe piaţă a FineReader 12, cea mai nouă versiune a mult premiatei aplicaţii software de recunoaştere optică a caracterelor (OCR) şi de conversie a documentelor.

FineReader 12 contribuie la îmbunătăţirea performanţei multor procese şi funcţii, de exemplu conversia mai rapidă a documentelor, posibilitatea de a deschide rapid documente, indiferent de dimensiune, în timp ce procesul OCR rulează în fundal, sau recunoaşterea instantanee a unui text sau tabel într-o zonă selectată din pagină. În plus, FineReader 12 asigură o precizie superioară a OCR în cazul documentelor de afaceri şi al documentelor redactate în limbile asiatice, dar şi noi instrumente de îmbunătăţire a imaginilor prin care utilizatorul poate genera copii electronice ale documentelor la un nivel calitativ vizual superior faţă de original.FineReader 12 oferă instrumente intuitive pentru scanarea documentelor şi transformarea imaginilor din documente în formate electronice editabile şi în care se pot efectua căutări, de ex. Microsoft® Word, Excel®, PDF, TXT, sau în cele mai răspândite formate de cărţi electronice ş.a.m.d. Tehnologia OCR dezvoltată de ABBYY asigură o „citire” de o calitate excelentă a documentelor tipărite, fiind capabilă să recunoască 190 de limbi, inclusiv limba română, dar şi orice combinaţie a acestora. În plus, bazându-se pe tehnologia adaptivă de recunoaştere a documentelor (ABBYY ADRT®), FineReader „înţelege” structura logică a documentelor, putând reconstitui chiar şi documente de mari dimensiuni, complexe, recunoscând elementele de formatare (antet, subsol, numerotarea paginilor, cuprins etc.) pe toate paginile.

FineReader 12 vine acum cu o serie de îmbunătăţiri de înaltă performanţă, printre care:

OCR în fundal pentru eficienţă maximă

— FineReader 12 vine cu o abordare inovatoare faţă de conversia documentelor: utilizatorul poate deschide, vizualiza şi prelucra instantaneu orice document, indiferent de dimensiune, în timp ce programul continuă să prelucreze documentul în fundal. Spre deosebire de soluţiile tradiţionale, în care utilizatorul este nevoit să aştepte ca documentul să fie recunoscut integral înainte de a putea efectua alte operaţiuni, în FineReader 12 funcţia OCR rulează în fundal, ceea ce poate duce la o economie de timp considerabilă, având în vedere că paginile documentului devin accesibile instantaneu. În plus, în FineReader 12, funcţia OCR este mai rapidă cu până la 15 %*.

Extragere facilă a datelor şi fragmentelor de text

— Prin interfaţa optimizată şi noile comenzi, utilizatorii FineReader 12 pot copia cu uşurinţă orice tabel sau text formatat din orice zonă selectată, fără să fie nevoiţi să aştepte până când documentul este recunoscut integral.

Precizie îmbunătăţită pentru documentele de afaceri

— FineReader 12 oferă un nou instrument pentru eliminarea ştampilelor colorate şi a marcajelor executate cu pixul în documentele scanate sau în fotografii, asigurând astfel o recunoaştere calitativ superioară şi un aspect vizual îmbunătăţit al documentelor de afaceri. De asemenea, asigură o reconstituire cu până la 30 %* mai precisă a graficelor şi diagramelor, dar şi a altor elemente tipice din documentele de afaceri.

Conversie fără probleme a tabelelor

— FineReader 12 asigură o conversie a tabelelor de până la 40 %*, ceea ce poate însemna o economie de timp şi de efort considerabilă pentru proiectanţi, finanţişti şi ceilalţi specialişti atunci când trebuie să prelucreze date numerice. În plus, prin posibilitatea de salvare în format XLSX, utilizatorii FineReader 12 pot salva paginile unui document în foi de lucru Excel separate.

Precizie îmbunătăţită pentru limbile chineză, japoneză, coreeană, arabă şi ebraică

— FineReader 12 continuă să fie lider de piaţă în ceea ce priveşte numărul limbilor pentru care oferă suport OCR, îmbunătăţind precizia OCR cu până la 15% pentru limba arabă, cu până la 10 % pentru limba ebraică şi cu până la 20 % pentru limbile chineză, japoneză şi coreeană.

Salvare şi regăsire mai uşoară a fişierelor din spaţii de stocare Cloud

— FineReader 12 asigură acces mai facil la cele mai utilizate spaţii de stocare Cloud, cum ar fi Google Drive™, Dropbox™, SkyDrive® etc. În plus, prin integrarea directă cu Microsoft SharePoint® Online / Office 365™, distribuirea documentelor este facilitată și mai mult.

Îmbunătăţiri ale calităţii vizuale în cazul documentelor scanate, fotografiilor şi fişierelor PDF

— Prin funcţia OCR pentru camere digitale dezvoltată de ABBYY, utilizatorii pot transforma fotografii ale documentelor în imagini la nivelul calitativ al scanării şi au la dispoziţie noi funcţii de prelucrare a fotografiilor, cum ar fi decuparea automată a mai multor imagini şi înălbirea fundalului documentului original. De asemenea, noua tehnologie PreciseScan dezvoltată de ABBYY netezeşte caracterele pixelate din fişierele PDF în care se pot efectua căutări, îmbunătăţind calitatea vizuală a documentelor, astfel că citirea şi arhivarea acestora devine mai facilă, iar imprimarea lor va fi de o calitate superioară.

Verificare şi corectură mai rapide şi mai uşoare

— Cu ajutorul instrumentului de verificare îmbunătăţit, utilizatorii vor putea opera atât corecturi ortografice, cât şi de formatare, iar cu ajutorul tastelor de acces rapid şi a controalelor din file intuitive, navigarea prin procesul de verificare devine mai uşor.

Funcţia Hot Folder îmbunătăţită în FineReader 12 Corporate

— Funcţia Hot Folder destinată conversiei în loturi a documentelor accelerează întregul proces de conversie prin suportul pentru procesarea dual-core. În plus, oferă opţiuni de denumire mai flexibile, prin care utilizatorii pot adăuga prefixe şi sufixe la denumirile de fişier sau folder în scopul unei mai bune organizări a acestora.

Compatibilitate cu Windows 8

— ABBYY FineReader 12 este perfect compatibil cu Windows 8 şi utilizează noile opţiuni ale acestui sistem de operare, inclusiv posibilitatea utilizării gesturilor de atingere elementare pentru derulare şi redimensionare pe calculatoarele portabile cu ecran tactilosensibil.

Disponibilitate

ABBYY FineReader 12 Professional este deja disponibil prin diverse magazine online, unităţi de comercializare cu amănuntul şi revânzători în întreaga lume. ABBYY FineReader 12 Corporate, conceput pentru nevoile întreprinderilor şi organizaţiilor mijlocii şi mari, va fi disponibilă mai târziu în 2014. Pentru informaţii detaliate despre produse sau pentru a descărca o versiune de probă gratuită, accesaţi: http://www.abbyy.ro/.

*Date obţinute prin teste interne ABBYY. Precizia şi rezultatele formatării depind de factori cum ar fi calitatea documentului şi configuraţia scanerului.