Noua versiune a suitei Office de software pentru productivitate va fi disponibilă din 5 octombrie, în aceeași zi în care Windows 11 va fi lansat. Microsoft a subliniat anterior că deși principalul său focus este oferta de abonamente Microsoft 365, va lansa suita Office 2021 cu preț de achiziție unic pentru cei care nu sunt gata să se mute în cloud.

Office 2021 ajunge în două versiuni: una pentru utilizatorii comerciali, numită Office LTSC (care înseamnă Long Term Servicing Channel) și una pentru uz personal. Office LTSC este disponibil în general astăzi, se spune în postarea de pe site-ul Microsoft, și include funcții de accesibilitate îmbunătățite, îmbunătățiri ale performanței în Word, Excel și PowerPoint și îmbunătățiri vizuale, cum ar fi suport pentru modul întunecat în toate aplicațiile. Este destinat pentru a fi folosit în situații speciale și nu la nivelul întregii organizații, precum utilizarea pentru dispozitivele de control al proceselor din zonele de producție care nu sunt conectate la internet.

Între timp, Office 2021 pentru uz personal va fi disponibilă din 5 octombrie și se pare că va include câteva noi funcții de colaborare, potrivit unei postări pe blog a companiei de vineri. Noile funcții de colaborare vor funcționa ca Google Docs și vor permite lucrul colaborativ în timp real prin OneDrive.

Utilizatorii Office 2021 pot obține, de asemenea, acces la Microsoft Teams, un aspect îmbunătățit al aplicațiilor, precum și caracteristici disponibile anterior exclusiv în Microsoft 365, cum ar fi sugestii avansate de gramatică și Presenter Coach în PowerPoint.

Office Home and Student 2021 va costa 150 USD. Include Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Microsoft Teams pentru PC și Mac. Office Home and Business vine cu toate componentele Office Home and Student, plus Outlook pentru PC și Mac, precum și drepturile de utilizare a aplicațiilor în scopuri comerciale. Office Home and Business costă 250 USD.

Ambele versiuni de Office vor fi acceptate pe Windows și Mac și vor fi livrate împreună cu aplicația OneNote. De asemenea, vor fi livrate atât versiuni pe 32, cât și pe 64 de biți, conform postării. Microsoft va sprijini software-ul timp de cinci ani și a spus că nu intenționează să schimbe prețul în momentul lansării.

Sursa: CNet