Lider in virtualizarea de desktop si aplicatii, Citrix a lansat noua versiune a solutiei de virtualizare a aplicatiilor XenApp 6.5. Aplicatiile virtualizate au acum functionalitati noi ce ofera o experienta imbunatatita, extinsa si functionalitati cum ar fi cele de conferinta si multimedia dar si cele pentru sporirea performantei. Experienta multimedia este imbunatatita considerabil in cazul folosirii aplicatiilor de la distanta prin utilizarea tehnologiilor de procesare a animatiilor Flash – HDX MediaStream Flash Redirection. Practic vizualizarea paginilor web, a fisierelor video sau a oricaror aplicatii online multimedia este realizata intr-un mod fluent si transparent.

Conferintele video prin integrarea cu produsele Microsoft Office Communication Server 2007 sau Lync Server ce pot fi initiate acum de la distanta prin aplicatiile client aferente cu tehnologia HDX RealTime. Continutul conferintei –audio si video – este redirectat catre dispozitivul utilizatorului folosind componentele locale de redare ale acestuia.

Interfata de desktop publicata la nivel de server beneficiaza acum de un plus de imbunatatiri grafice ce transforma experienta utilizatorului radical, devenind similara cu aceea de pe sistemele de operare client Windows 7.
Acest lucru este posibil prin integrarea cu componenta Windows Server 2008 R2 Windows Experience. Functionalitatea permite folosirea temelor personalizate, afisarea de wallpaper-uri de rezolutie ridicata si aplicatii tipice pentru sistemul de operare de tip desktop sau meniu de start si bara de task de tipWindows 7.

Posibilitatea de a publica un desktop de tip server cu “look and feel” de Windows 7 prezinta un avantaj considerabil in oferirea unui spatiu de lucru atractiv pentru utilizatori, si, in plus, faciliteaza folosirea unor configuratii predefinite pentru a preveni accesul la punctele critice ale sistemului de operare la nivel de server – editor de registri, servicii si procese, utilitare de administrare foldere si fisiere de sistem etc.

Sesiunile XenApp sunt pornite si accesate rapid in versiunea 6.5 cu ajutorul functionalitatilor Session Pre-Launch, Session Linger si Fast Reconnect. Sesiunile client ICA (Independent Computer Architecture) pot fi realizate automat in fundal inca de la autentificare (Session Pre-launch), pot fi lasate active o anumita perioada chiar daca aplicatiile virtuale sunt inchise (Session Linger) sau poate ramane activa pentru aplicatiile deconectate si ramase pornite (Fast Reconnect).