Microsoft a pus la dispoziție în diferite locuri o listă a caracteristicilor pe care le construiește, luându-le în considerare pentru browserul său Edge. Dar începând din această săptămână există acum o nouă pagină „What’s Next” pentru noul browser Edge bazat pe Chromium, care face aceste funcții mai ușor de văzut și de urmărit.

Microsoft a oferit deja o foaie de parcurs pentru unele dintre funcțiile de tip enterprise din noul Edge ca parte a foii de parcurs Microsoft 365. Însă pagina „What’s Next” de pe foaia de parcurs Edge Insider va oferi o foaie de parcurs mai completă, reunind o listă a unora dintre caracteristicile planificate pentru consumatori și pentru afaceri. Folosim „unele” aici pentru că – la fel ca toate foile de parcurs publice Microsoft – nu toate caracteristicile sunt listate. Există aproape întotdeauna surprize.

Microsoft tocmai a fost lansat pentru utilizatorii obișnuiți Edge 88. Noua foaie de parcurs listează câteva dintre caracteristicile care vor face parte din browser până la versiunea Edge 91. Multe dintre cele enumerate în acest moment sunt specifice mediului enterprise, cum ar fi Support TLS Token Binding for Policy-Configured Sites (care apar în Edge 90).

Pagina What’s Next este bună, dar nu perfectă. Ar putea prezenta caracteristicile apelate listate secvențial – fie după dată, fie cu numărul versiunii browserului. Nu există vreun motiv pentru cum sunt listate în acest moment.

O altă potențială îmbunătățire ar fi oferirea de mai multe detalii despre modul în care o caracteristică este pusă la dispoziție. De exemplu, Vertical Tabs sunt listate ca o caracteristică a Edge 88. Intrarea nu menționează modul în care un utilizator ar trebui să activeze acest lucru folosind edge:/flags, deoarece Vertical Tabs sunt încă considerate „experimentale”. Acest nivel de granularitate ar fi util pentru utilizatorii principali.

Sursa: ZDnet