Datacolor anunta lansarea unei game proaspete de calibratoare: Spyder 4 , succesoarea generatiei Spyder 3.
Noua gama are la baza hardware optimizat pentru practic toate tipurile de dispozitive de afisare: de la monitoare LCD obisnuite pana la proiectoare, monitoare OLED, afisaje cu plasma si televizoare cu retroproiectie. Extrem de important pentru fotografi: noul Spyder 4 are acum si posibilitatea de a calibra tabletele de tipul iPad sau Galaxy Tab!

Toate dispozitivele pot fi acum aduse catre acelasi standard, putand fi calibrate cu pana la 19% mai exact, iar repetabilitatea calibrarii a fost si ea imbunatatita, chiar mai mult: cu pana la 29%! Aceste imbunatatiri vin din constructia noua, cu senzori ce masoara dincolo de clasicul RGB: sapte filtre distincte de culoare, modelate spre a reproduce vederea umana, pentru a discerne chiar si cele mai fine tranzitii ale monitoarelor cu gamut extins. In plus, noul Spyder 4 are si o asezare optimizata: daca in trecut unghiul de vizibilitate al unor monitoare LCD putea pune probleme la calibrare , acum distanta pana la senzor a fost marita iar filtrele de culoare au si rol de difuzie.

Gama Spyder 4 va fi disponibila in foarte scurta vreme; prima comanda deja a plecat spre România, iar in curand se va putea gasi la magazinul F64