IBM România a anuntat astazi lansarea unei noi familii de sisteme expert integrate – PureSystems – ocazie cu care specialişti de varf ai IBM au prezentat oportunităţile pe care aceasta noua categorie de sisteme le oferă clienţilor.

’Prin  introducerea familiei PureSystems, IBM marcheaza noua era a tehnologiilor de calcul create pentru a permite companiilor să diminueze costurile mari şi complexitatea asociate cu administrarea tehnologiei informaţiei. Cu IBM PureSystems companiile se vor putea concentra pe inovarea afacerii, in loc sa conceapa, sa testeze si sa ajusteze solutii integrate personalizate’’, a declarat Cristian Serban, Country STG Manager, IBM Romania la deschiderea evenimentului.

Sistemele expert integrate imbina flexibilitatea sistemelor cu scop general, elasticitatea oferită de cloud şi simplitatea unui dispozitiv adaptat încărcării de lucru; aceste noi sisteme schimbă fundamental experienţa şi indicatorii economici IT cu expertiză încorporată, integrarea prin proiectare şi experienţa simplificată – caracteristici esenţiale ale sistemelor PureSystems ce contribuie la transformarea IT-ului într-un instrument menit să ajute clienţii să inoveze şi să profite de noile oportunităţi de business mai rapid şi mai eficient.

Este momentul sa regândim modul în care proiectăm şi construim sistemele IT. Am colaborat in cadrul IBM,  inclusiv cu eco-sistemul nostru şi am selectat cele mai bune practici dar şi ideile inovatoare din toate mediile de afaceri pentru a crea această nouă categorie de sisteme cu expertiză incorporata, bazata pe miile de implementări de servicii si solutii, pe deceniile de experienţă IBM, pe dedicarea noastră continuă precum şi pe investitiile pe care IBM le face în cercetare si dezvoltare”, a afirmat Botond Kiss, IBM Business Line Manager, Growth Markets, cu ocazia prezentării sale.

Printre sistemele incluse in această nouă categorie sunt: IBM PureFlex System şi IBM PureApplication System.

  • IBM PureFlex System imbina capabilitatile de calcul, stocare, interconectare in retea, virtualizare şi gestionara într-o singură infrastructură care este expertă în detectarea şi anticiparea necesitatilor de resurse pentru a va optimiza infrastructura.
  • IBM PureApplication System este un sistem platformă proiectat şi adaptat special pentru aplicatiile tranzacţionale prin web şi de baza de date. Platforma sa flexibilă şi sensibilă la incarcarea de lucru este proiectata pentru a realiza usor implementarea, personalizarea, gestionarea şi securizarea.

Indiferent că operaţi într-un mediu tradiţional sau într-un mediu cloud privat, acest sistem platformă IBM vă poate asigura indicatori economici IT mai buni. Cu PureApplication System, vă puteţi proviziona propriile tipare de resurse software, middleware şi sisteme virtuale.

PureApplication System este gata de implementare în timp de 4 ore şi oferă solutia cloud privat gata de utilizare. Tiparele de implementare sunt livrate ca parte integranta a PureApplication System ceea ce poate reduce durata de dezvoltare si  livrare a aplicaţiilor majore de la săptămâni la zile. Un singur panou-fereastra permite administrarea, dintr-o interfata inteligenta, a intreagii game de produse configurabile, pornind de la echipamente hardware si pana la optiuni de Service Level Agreement” a menţionat Radovan Drsata, Competitive Software Sales Leader, IBM CEE in expunerea sa.

Familia de sisteme expert integrate – PureSystems – reprezintă rezultatul investiţiilor de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare şi achiziţii în ultimii patru ani, o strategie IBM fără precedent în integrarea tuturor elementelor IT, atât cele fizice cât şi cele virtuale. Noua categorie de sisteme oferă clienţilor o alternativă la modelul sistemelor de calcul enterprise, în care lucrul cu mai multe sisteme separate necesită resurse semnificative pentru instalare şi mentenanţă.

Pentru informaţii suplimentare despre IBM PureSystems, vă rugăm accesaţi:

www.ibm.com/press/pure, www.expertintegratedsystemsblog.com