Adobe Flash Player va dispărea pentru totdeauna pe Windows 10 după instalarea acestei actualizări.

Microsoft a lansat o actualizare Windows care elimină Adobe Flash Player înainte de a ajunge la sfârșitul perioadei de suport pe 31 decembrie 2020.

Actualizarea KB4577586 face parte din efortul Microsoft de a continua cu planurile pe care le-a anunțat împreună cu Adobe, Apple, Facebook, Google și Mozilla în 2017 pentru a pune capăt suportului pentru Flash până în decembrie 2020.

Actualizarea care elimină Flash Player este disponibilă pentru toate versiunile suportate de Windows 10 și Windows Server, precum și Windows 8.1.

În luna septembrie, Microsoft a confirmat că încetează suportul pentru Adobe Flash Player pe browserele sale Edge și legacy Edge bazate pe Chromium, precum și pe Internet Explorer 11 la sfârșitul anului 2020. Dar compania a detaliat, de asemenea, viitoarele opțiuni de asistență pentru companii pentru clienții care trebuie să păstreze Flash pentru aplicații de afaceri.

“Microsoft Edge va permite Adobe Flash Player să se încarce ca un plug-in prin intermediul funcției de mod Internet Explorer. În mod inerent, Internet Explorer 11 va permite acest lucru. Odată ce ați efectuat trecerea de la Microsoft, cu condiția ca Adobe Flash Player, acesta să fie tratat ca orice alt plug-in provenit din terță sursă și nu va primi asistență pentru clienți de la Microsoft “, a spus Microsoft la acel moment.

În trecut, Microsoft a lucrat cu Adobe pentru a furniza actualizări Flash pentru plug-in-ul browserului, pentru a se asigura că utilizatorii finali au fost protejați de exploit-uri și malware care vizau defectele de securitate Flash Player.

Această nouă actualizare elimină Flash Player de pe dispozitivele Windows și nu poate fi dezinstalată, spune Microsoft într-o nouă notă de asistență.

Cu toate acestea, nu se lansează încă prin Windows Server Update Service (WSUS) și actualizarea trebuie descărcată și instalată din catalogul de actualizări Microsoft Update Catalogue. Va deveni disponibil pentru WSUS la începutul anului 2021, dar administratorii îl pot importa manual în WSUS astăzi.

Microsoft lansează actualizarea de eliminare Flash înainte de sfârșitul perioadei de suport, astfel încât clienții din mediul enterprise să poată testa impactul asupra aplicațiilor de afaceri atunci când Flash este eliminat de pe un computer sau server Windows. Dar compania spune că va continua să furnizeze actualizări de securitate Flash până la finele perioadei de suport.

„Lansăm această actualizare de eliminare înainte de sfârșitul perioadei de suport pentru a ajuta clienții să își testeze și să valideze mediile pentru orice impact care ar putea apărea prin eliminarea Adobe Flash Player. De asemenea, dacă este lansată o altă actualizare de securitate pentru Adobe Flash Player, clienții care vor descărca această actualizare de eliminare vor primi în continuare actualizarea de securitate”, a remarcat Microsoft.

Microsoft a prezentat, de asemenea, două metode prin care utilizatorii și administratorii pot continua să folosească Flash Player după instalarea actualizării.

Utilizatorii pot reseta un dispozitiv la un punct anterior de restaurare a sistemului. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să activeze în mod explicit această caracteristică și un punct de restaurare a sistemului trebuie să fi fost creat pe dispozitivul Windows înainte de aplicarea actualizării. Cealaltă opțiune este reinstalarea Windows fără aplicarea actualizării.

Sursa: ZDnet