Începând din această lună, echipei GapMinder, fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România, i se alătură un nou membru: Cosmin Ochișor, în calitate de partener.

Având o prezență activă în ecosistemul internațional de start-up-uri de tehnologie, Cosmin a ocupat în ultimii ani diverse poziții în cadrul Deutsche Telekom, ultima dintre acestea fiind cea de Investment Manager la hub:raum, divizia de corporate venture a grupului german. În acest interval a gestionat un portofoliu de 10 companii la stadiul de seed și seria A și a fost responsabil pentru performanța investițiilor hub:raum făcute în companii din Europa Centrală și de Est (în țări cum ar fi Polonia, Cehia, Slovacia, Croația și România).

În cadrul Gapminder, Cosmin va fi responsabil de investițiile tip seed, precum și de relațiile cu alți investitori în start-up-uri.

Sunt bucuros că revin acasă pentru a mă alătura unei echipe puternice și experimentate, cu planuri îndrăznețe și forță de execuție în ceea ce privește start-up-urile din zona de tehnologie din România. În ultimii ani am văzut multe companii românești aflate la început de drum care au avut o evoluție spectaculoasă și, analizând proiectele existente, sunt convins că Gapminder va deveni o rampă de lansare pentru multe alte companii de succes”, afirmă Cosmin Ochișor, Partener GapMinder. 

Cosmin Ochișor se alătură unei echipe de 5 parteneri. Echipa de management a GapMinder este formată din investitori în ecosistemul local de start-up-uri care au deținut anterior poziții de top management în companii multinaționale de tehnologie și în cadrul unor fonduri de investiții din afara țării. Totodată, sunt membri ai comunității antreprenoriale, având experiență în programele naționale sau internaționale de accelerare. Mai multe detalii despre componența echipei sunt disponibile aici.

GapMinder și-a anunțat intrarea pe piață la începutul acestui an, fiind finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.  Entitatea are ca obiectiv să investească în următorii ani în companii aflate în faza de seed sume de până la 1 milion de euro și, potențial, încă 3 milioane de euro per companie în runde ulterioare, precum și în start-up-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, în care investițiile vor fi de până la 100.000 euro prin intermediul Techcelerator.