Nokian Tyres ridică steagul SDG în sprijinul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, pe 25 septembrie

În această săptămână, Nokian Tyres a ridicat steagul SDG la fabricile sale din Nokia, Finlanda, Dayton, SUA și Oradea, România, ca simbol al angajamentului companiei față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Ziua Steagului SDG este o campanie globală pentru sensibilizarea cu privire la munca ONU pentru sustenabilitate, sărbătorită anual în ziua aniversării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU și în acest an pe 25 septembrie.

Nokian Tyres este un lider în domeniul sustenabilității în industria anvelopelor, iar sustenabilitatea reprezintă una dintre pietrele de temelie ale strategiei companiei. Unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU se concentrează pe Acțiuni Climatice. Nokian Tyres a desfășurat o muncă extensivă pentru a reduce emisiile fabricilor sale, iar emisiile companiei per tonă de producție sunt cele mai mici din industrie.

Fabrica din Oradea va reprezenta un pas important în atingerea unor obiective climatice și mai ambițioase, deoarece va fi prima fabrică din industria anvelopelor cu emisii zero de CO2. Locația din România susține acest obiectiv, deoarece permite utilizarea energiei verzi produse în apropierea fabricii și oferă acces la căile ferate și proximitatea de clienții din Europa Centrală pentru care anvelopele de la fabrica Oradea vor fi produse.

“Credem cu fermitate că obiectivele noastre ambițioase privind sustenabilitatea au, de asemenea, un impact real asupra întregii industrii de anvelope. Fabrica de la Oradea, de exemplu, va reprezenta un reper pentru producția viitoare de anvelope durabile în mai multe moduri în afara emisiilor zero de CO2, cum ar fi sănătatea, siguranța și bunăstarea angajaților”, spune Susanna Tusa, VP, Operațiuni România la Nokian Tyres.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU ghidează munca globală în domeniul sustenabilității

Cu opt ani în urmă, țările membre ale ONU au adoptat Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltarea durabilă. La baza sa stau cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), care ghidează acțiunea globală în domeniul dezvoltării durabile până în 2030. ODD-urile au fost create pentru a promova prosperitatea în timp ce protejează mediul și oferă un instrument pentru examinarea afacerilor durabile pe termen lung.

Companiile pot avansa aceste obiective prin stabilirea de ținte de sustenabilitate care contribuie la transformare. Global Compact al ONU este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume, susținând companiile să facă afaceri responsabil și să întreprindă acțiuni strategice pentru avansarea unor obiective sociale mai ample, cu accent pe colaborare și inovație. Nokian Tyres este membru al Global Compact al ONU din 2015.

Cele șapte ODD-uri cele mai importante pentru Nokian Tyres, obiectivele și acțiunile de sustenabilitate ale companiei legate de acestea sunt:

ODD 3: Sănătate și bunăstare. Nokian Tyres îmbunătățește siguranța rutieră prin dezvoltarea continuă a aderenței pe carosabil umed și gheață. Nokian Tyres promovează, de asemenea, activ sănătatea ocupatională, cu obiectivul de a minimiza numărul de accidente de muncă.

ODD 5: Egalitate de gen. Codul de conduită al companiei a fost actualizat, iar auditurile regulate se desfășoară pentru a se asigura că politicile sunt respectate în lanțul de aprovizionare.

ODD 8: Muncă decentă și creștere economică. Nokian Tyres își propune să auditeze toți furnizorii cu risc ridicat în ceea ce privește sustenabilitatea. Până la sfârșitul anului 2022, au fost auditați 83%.

ODD 9: Industrie, inovație și infrastructură. Obiectivul Nokian Tyres este de a crește ponderea materialelor reciclate sau regenerabile în anvelope la 50% până în 2030.

ODD 11: Orașe și comunități sustenabile. Nokian Tyres îmbunătățește siguranța rutieră prin producerea de anvelope cu aderență îmbunătățită pe carosabil umed și manevrabilitate.

ODD 12: Consum responsabil și producție. În 2022, 100% din deșeurile de producție ale Nokian Tyres au fost reciclate sau utilizate. Aproape 100% din anvelopele uzate sunt reciclate în țările nordice și aproximativ 95% în Europa.

ODD 13: Acțiune pentru climă. Nokian Tyres a fost prima companie producătoare de anvelope care și-a avut obiectivele de reducere a emisiilor aprobate de inițiativa Science Based Targets în 2020. Compania este angajată în a atinge emisii Net Zero până în 2050 și a redus deja emisiile de CO2 per tonă de producție cu 43% între 2015 și 2022.

Recrutăm aproximativ 550 de specialiști pentru fabrică – doriți să vă alăturați Nokian Tyres?

Nokian Tyres a început recrutarea în Oradea și în zona înconjurătoare a județului Bihor. În cursul anului 2023, recrutarea se va concentra pe angajații de la birouri, iar recrutarea pentru personalul de producție va începe în prima jumătate a anului 2024. Numărul total de angajați al fabricii din România va fi de aproximativ 550 de persoane. Cei interesați să facă parte din proiectul Nokian Tyres Oradea pot face acest lucru vizitând pagina de cariere a companiei, unde au posibilitatea să își încarce propriul CV și/sau să completeze formularul online la www.nokiantyres.com/romania_recruitment. Vă asigurăm că vom examina cu atenție calificările și experiența tuturor candidaților pentru a asigura cea mai bună potrivire posibilă în cadrul organizației.