Noile anvelope Nokian Snowproof C sunt special concepute pentru vehiculele profesionale, astfel încât să poată oferi siguranță și fiabilitate pe timp de iarnă. Cele mai importante caracteristici ale anvelopelor sunt siguranța superioară în toate condițiile iernii, confortul și durabilitatea. Proiectate pentru a rezista la sarcini și uzură, noile anvelope Nokian Snowproof C oferă o durată de viață îmbunătățită.

Nokian Snowproof C asigură un șofat fără griji în timpul iernilor din Europa Centrală, datorită  aderenței superioare atât pe zăpadă, cât și pe zloată sau ploaie. Conceptul Alpine Sense Grip de la Nokian Tyres permite noilor anvelope să facă față cu succes tuturor provocărilor meteorologice din timpul iernii, garantând un condus previzibil și echilibrat.

Potrivit sondajului de opinie realizat de Nokian Tyres, aproape 60% dintre șoferii din Europa Centrală au considerat că anvelopele de iarnă specializate sunt cele mai importante echipamente de protecție auto în sezonul rece. Aproape 70% dintre respondenți au considerat aderența și manevrabilitatea anvelopei în condiții de iarnă esențiale pentru siguranța în timpul condusului, în timp ce stabilitatea, aderența pe zăpadă și rezistența la uzură s-au numărat printre cele mai importante caracteristici.

„Siguranța și condusul echilibrat sunt prioritare pentru noi. La proiectarea noilor anvelope de iarnă pentru profesioniștii din transporturi, ne-am axat pe îmbunătățirea aderenței pe teren umed și zloată, prelungind în același timp durata de viață și reducând rezistența la rulare. Așadar, noile anvelope Nokian Snowproof C maximizează siguranța în toate condițiile meteorologice și oferă stabilitate și control pentru uz profesional și recreativ deopotrivă.”, spune Mikko Liukkula, Development Manager, Nokian Tyres.

Noile Nokian Snowproof C oferă siguranță și stabilitate în toate condițiile de iarnă. Gama de produse oferă diverse dimensiuni pentru utilizarea profesională și recreativă, cu o selecție de 27 de produse de la 14 la 17 inci, în categoriile de viteză R (170 km/h), T (190 km/h) și H (210 km/h). Gama de produse va fi disponibilă pentru consumatori în toamna anului 2021.

Aderență excelentă pe timp de iarnă, manevrabilitate echilibrată
Noua anvelopă Nokian Snowproof C oferă siguranță, durabilitate și condus fără efort în fiecare zi. Conceptul Alpine Sense Grip oferă aderență excelentă pe drumuri înzăpezite, noroioase și umede, precum și o experiență de condus previzibilă și echilibrată. Conceptul include caracteristici inovatoare în privința designului benzii de rulare a anvelopei, compus din cauciuc și structură. Modelul benzii de rulare optimizat pentru iarnă, cu striații personalizate, agresive și muchii multiple oferă aderență și siguranță în diferite condiții de iarnă și o manevrabilitate echilibrată și ușor de controlat, chiar și în cazul sarcinilor grele.

Compusul de rulare Alpine Grip este adaptat pentru iernile din Europa Centrală și are performanțe bune pentru temperaturi diverse. Acesta oferă aderență impresionantă pe zăpadă și carosabil umed și o rezistență excelentă la uzură. Structura puternică și optimizată a anvelopelor C, cu tehnologia brevetată Aramid Sidewall de la Nokian Tyres, oferă durabilitate unică și o durată de viață îmbunătățită.

Siguranță, durabilitate și randament energetic

Anvelopele pentru autoutilitare sunt special concepute pentru o utilizare dură și versatilă. Acestea trebuie să aibă o structură fermă și să fie suficient de solide pentru a oferi siguranță și fiabilitate la sarcini grele și în condiții de drum variate. Construcția personalizată a anvelopei Nokian Snowproof C include un strat de bază durabil, cu o curea groasă de oțel sub banda de rulare.

Durabilitatea noului produs este maximizată de tehnologia unică Aramid Sidewall de la Nokian Tyres. Fibrele de aramidă extrem de puternice întăresc pereții laterali oferind mai multă durabilitate și protecție în situații de condus exigente. Această tehnologie protejează anvelopa împotriva impacturilor, tăieturilor și gropilor. Aceste caracteristici permit anvelopei Nokian Snowproof C să suporte sarcini grele și condiții de drum accidentat.

Când sarcinile sunt mari, rezistența la rulare poate crește consumul de combustibil. Compusul de cauciuc al modelului Nokian Snowproof C este optimizat pentru utilizare intensă, ceea ce îi permite să lucreze în siguranță în limite largi de temperatură și să reducă rezistența la rulare. Rezistența redusă la rulare face ca Nokian Snowproof C să fie o opțiune eficientă în ceea ce privește consumul de combustibil pentru șoferii care doresc să păstreze amprenta de mediu scăzută, economisind în același timp costurile combustibilului.

Manevrabilitate și stabilitate excelente

Vremea este schimbătoare iarna, ceea ce înseamnă că o mare parte a condusului în Europa Centrală se poate desfășura pe carosabil ud sau uscat. Noul model al benzii de rulare oferă anvelopei Nokian Snowproof C un contact echilibrat cu șoseaua și un răspuns rapid și previzibil la direcție. Banda de rulare vine cu o zonă centrală rigidă și conectată, ce oferă manevrabilitate echilibrată și stabilitate la sarcini grele.

Canelurile pentru apă și lapoviță din mijlocul benzii de rulare sunt proiectate pentru a maximiza rezistența la planare și acvaplanare. Acestea stochează apa și zloata dintre anvelopă și drum și accelerează eliminarea lor de pe anvelopă. Aderența suplimentară pentru drumurile cu zăpadă este oferită de ghearele pentru zăpadă plasate între blocurile benzii de rulare, ce asigură o aderență echilibrată pe gheață și zăpadă, în special la frânare și accelerare. Striațiile adaptate cu șanțuri speciale stânga/dreapta pe blocurile centrale sunt proiectate pentru a îmbunătăți siguranța pe timp de iarnă. Acestea nu străbat întregul bloc de rulare, ceea ce asigură o aderență fermă și o manevrabilitate optimă pe șosea.

Confortul la volan este întotdeauna un element cheie. Noul model al benzii de rulare, secvența de blocuri a benzii de rulare optimizate de computer și structura noii anvelope Nokian Snowproof C îmbunătățesc confortul și reduc nivelul de zgomot.

Nokian Snowproof C – Șofat fără griji pe timp de iarnă

  • Sigure și stabile în toate condițiile de iarnă, inclusiv pe zăpadă și zloată
  • Durată de viață excelentă – kilometraj crescut și durabilitate maximă
  • Mai mult confort în timpul condusului, cu un nivel redus de zgomot

Inovații principale:

Alpine Sense Grip: Modelul benzii de rulare optimizat pentru iarnă cu compusul Alpine Grip oferă aderență pe drumuri înzăpezite, noroioase și umede, facilitând totodată o experiență de condus previzibilă și echilibrată.

Ghearele pentru zăpadă: Aderență echilibrată pe gheață și zăpadă. Ghearele de zăpadă oferă o aderență de înaltă clasă la frânare și accelerare.

Canelurile pentru apă și lapoviță: Scurgere eficientă a apei și zloatei. Canelurile stochează apa și zloata dintre anvelopă și drum și accelerează eliminarea lor de pe anvelopă. Acest lucru previne acvaplanarea periculoasă.

Tehnologia Aramid Sidewall: Durabilitate extremă. Fibrele de aramidă extrem de puternice consolidează pereții laterali ai anvelopei, oferind o mai mare durabilitate și protecție pentru situații de condus exigente. Fibra face ca anvelopa să fie mai rezistentă la impacturi și tăieturi.

Pentru un plus de siguranță, Nokian Snowproof C dispun de un indicator de siguranță (DSI) patentat de Nokian Tyres. La acesta se adaugă indicatorii de locație și presiune din zona cu informații de pe peretele lateral al anvelopei. Zona de informații permite înregistrarea presiunii corecte de umflare și a locației de instalare la schimbarea anvelopelor. Confortul și siguranța sunt îmbunătățite și printr-o secțiune suplimentară care poate fi utilizată pentru înregistrarea cuplului de strângere a șuruburilor.