Microsoft aduce în cele din urmă fundaluri blurate pentru apeluri video și întâlniri în aplicația Teams pentru Android. Acest anunț aduce aplicația pentru Android la egalitate cu aplicația desktop Teams și cu aplicația pentru iOS, care au obținut fundaluri blurate încă din luna aprilie.

Un inginer Microsoft Teams a confirmat recent pe paginile sale de feedback ale utilizatorilor că ”gigantul din Redmond” intenționează să adauge suport pentru estomparea fundalului pentru Android, deși nu au dat un calendar pentru lansare.

Fundalul blurat și efectele de fundal personalizate s-au dovedit populare pentru milioane de oameni care organizează întâlniri de acasă în timpul pandemiei. Funcția este o modalitate prin care utilizatorii pot ascunde parțial surse de distragere a atenției care s-ar putea ivi în timpul unui apel video sau întrunire.

Microsoft extinde alte câteva caracteristici din aplicația desktop Teams la Android în lunile următoare. În martie, Microsoft se așteaptă să lanseze breakout rooms pentru camerele Teams pe Android, conform foii de parcurs Teams.

De asemenea, se are în vedere introducerea Teams casting pentru Teams Rooms pe Android în luna februarie, precum și noi layout-uri pentru Teams pe Android, inclusiv un nou mod de prezentare, un mod de vizualizare pentru a vedea mai mulți participanți la întâlnire și posibilitatea de a vedea conținut partajat și un participant vizibil concomitent. Acest lucru este similar cu vizualizarea dinamică lansată recent de Microsoft pentru aplicația pentru desktop.

Luna viitoare, Microsoft va lansa layout-uri personalizate pe aplicația desktop, permițând prezentatorilor să personalizeze modul în care conținutul apare pentru participanții la întâlniri, inclusiv suprapunerea videoclipului pe conținut sau mutarea unei casete de conținut într-un colț al vizualizării videoclipului.

După cum a observat MS Poweruser, Microsoft a confirmat, de asemenea, că echipa Calendar dezvoltă o vizualizare completă a calendarului pentru clienții mobili. Cu toate acestea, din nou nu s-a menționat când va fi implementată funcția.

Aceasta va permite utilizatorilor să vadă calendarul peste o săptămână de la data curentă, interval la care este limitat în prezent în aplicațiile mobile Teams. Vizualizarea completă a calendarului va permite utilizatorilor să vadă evenimentele din calendar timp de cel puțin o lună.

Sursa: ZDnet