Lunile iulie și august ale acestui an au adus creșteri peste așteptări la nivelul numărului de tranzacții prin SMS procesate de Netopia mobilPay.

Astfel, în iulie 2012, față de aceeași perioadă a anului trecut, procesatorul a intermediat cu 117% mai multe plăți prin SMS, până la 57.098 tranzacții. De asemenea, în luna august a acestui an, Netopia a înregistrat o creștere de 131% în ceea ce privește tranzacțiile prin SMS procesate – 55.257, comparativ cu aceeași lună din 2011.

Spre deosebire de anii precedenți, când lunile de vară erau mai slabe în ceea ce privește numărul de plăți procesate prin SMS, în iulie și august 2012 am înregistrat creșteri record, de peste 100%”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Un domeniu de succes, care a contribuit la creșterea numărului de tranzacții prin SMS în perioada menționată, este cel al asigurărilor.

În plus, după cum afirmă Eram, comercianții au început să realizeze beneficiile plăților prin SMS și au decis să implementeze acest sistem de plată.

„În momentul de față, tot mai mulți comercianți realizează care este potențialul plății prin SMS și aleg să exploateze această nișă. Totodată, ei și-au dat seama că pot atrage noi clienți și, în același timp, își pot mări veniturile oferind acestora posibilitatea de a plăti prin intermediul telefonului mobil”, a explicat Antonio Eram.

În prima jumătate a acestui an, Netopia a avut o creştere de circa 16% a numărului de plăţi prin SMS, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, compania procesând aproximativ 183.000 de tranzacții prin intermediul telefonului.

Piaţa locală de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro în 2012, realizată de circa 470.000 de tranzacții prin mesaje, de aici fiind excluse plățile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere etc.