Netgear®, Inc. (NASDAQ: NTGR), producător global de echipamente de rețea destinate caselor inteligente și mediului de businesss (SMBs), anunţă disponibilitatea celui mai nou sistem de oprerae ReadyNAS OS 6.7, precum şi a două noi modele din seria de produse premium ReadyNAS® 420. Cu o platformă unificată de partajare a fișierelor în cloud, noile modele ReadyNAS 426(6-bay) și ReadyNAS 428(8-bay), extind performanța și scalabilitatea configurațiilor actuale cu 2 și 4 bay-uri.

Dezvoltată având în vedere mediul de business, cea mai nouă versiune (6.7) a sistemului de operare ReadyNAS OS, construit pe platforma Linux 4, oferă o platformă de back-up completă, fiabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor, ideală pentru fișierele companiilor, serverelor de date și mașinilor virtuale.

Public Cloud Sync: Noul ReadyNAS OS 6.7 oferă noi capabilități la nivel enterprise, precum sincronizarea bi-direcțională între orice model ReadyNAS și serviciile de cloud publice (Amazon AWS, Amazon Cloud Drive, Dropbox și Google Drive). Astfel, veţi beneficia de o soluţie cloud hibridă, ideală pentru firmele mici ce doresc să stocheze și să sincronizeze datele în cloud și vice-versa.

Secure Private Cloud: Pe lângă conexiunile la cele mai populare servicii publice de cloud, ReadyNAS oferă și serviciul NETGEAR ReadyCLOUD, o soluție cloud bazată pe un VPN securizat, ce asigură accesul local sau remote pentru sincronizare şi partajare de fișiere, fără costuri adiționale.

Backup şi recovery: ReadyNAS OS instalează automat modulul ReadyDR™ (Disaster Recovery), ce asigură continuitate operaţiilor în cazul unui eveniment neprevăzut/catastrofal. ReadyDR efectuează un backup incremental și unul programat la nivel de bloc, ce poate fi salvat pe un al doilea ReadyNAS compatibil.

NETGEAR a creat seria ReadyNAS 420 pentru a oferi scalabilitate, versitalitate și performanțe incredibile. Fiind orientată către mediul small business, această serie oferă performanțe ridicate, modul file server all-in-one și un backup automat pentru calculatoarele cu sistem de operare Windows®, Mac® și Linux®. Comparativ cu modelul de succes ReadyNAS 316, RN426 și RN428 oferă un transfer de date de două ori mai mare, criptare a datelor cu 50% mai rapidă şi un design de business îmbunătățit.

“RN426 și RN428 sunt ultimele modele dintr-o linie lungă de produse de stocare NETGEAR ce confirmă misiunea noastră de a oferi cea mai sigură protectie a datelor din industrie”, a spus Richard Jonker, vicepreşedinte al liniei de productie SMB NETGEAR. “Mediile de afaceri dețin date valoroase ce trebuiesc securizate, date precum informaţii confidențiale ale clientilor, istoricul tranzacțiilor, salarii, date de marketing și schițe ale produselor. Protejează-ți toate datele împotriva erorilor de soft și umane, atacurilor malițioase sau dezastrelor naturale, cu ajutorul soluției noastre NAS de tip desktop, capabile să ofere performanță și garanție inegalabilă”

ReadyNAS este singurul NAS din industrie ce oferă configurații RAID 50(RN426) și RAID 60(RN428) pentru mediile de afaceri mici și mijlocii, optimizând atât performanța cât şi protecţia împotriva erorilor de sistem. Aceasta se datorează noului OS ReadyNAS, ce activează opțiuni flexibile RAID 0,1, 10, 5, 6, 50 și 60 pentru optimizarea performanței, siguranței și capacității de stocare.

Noile modele ReadyNAS sunt echipate cu un procesor Intel® Atom™ C3000 şi o memorie DDR4 de capacitate 4GB, oferind o partajare de fișiere la nivel enterprise și backup de date, pentru firmele mici, grupuri de lucru și birouri ce suportă până la 40 de angajați.

Ambele modele deţin patru interfețe Gigabit copper Ethernet (GbE) cu link aggregation, oferind o lățime de bandă superioară și protecție redundantă. Cele două porturi USB 3.0 facilitează copierea rapidă a datelor și pot efectua foarte ușor backup de pe smartphone sau cameră foto.

Mai multe informații:

http://www.netgear.com/business/products/storage/readynas/RN426.aspx http://www.netgear.com/business/products/storage/readynas/RN428.aspx

MSRP:

RN422 — 449.99 USD

RN424 — 649.99 USD

RN426 — 849.99 USD

RN428 — 999.99 USD

Garantie:  5 ani