În cadrul Mobile World Congress, Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a prezentat noua Xperia Tablet Z – cea mai subţire* tabletă de 10 inci –  care se va lansa pe primele pieţe în al doilea trimestru al anului 2013. În plus, smartphone-ul vârf de gamă, Xperia Z, va fi disponibil în primele magazine începând de astăzi.

 

Lansat în luna ianuarie a acestui an, Xperia Z a câştigat până acum 13 distincţii şi este smartphone-ul Sony cu cea mai largă distribuţie de până acum, cu 140 de canale de vânzare, fiind disponibil pe 60 de pieţe din întreaga lume lume. Ambele produse combină specificaţii tehnice de ultimă oră cu tehnologii de top, servicii de divertisment, design şi conectivitate integrată, de la Sony.    
Design Premium pentru TabletăXperia Tablet Z este în momentul de faţă cea mai performantă tabletă Android de 10.1 inci, cu LTE. Construită din materiale de calitate, pe baza aceleiaşi filosofii de design, OmniBalance, precum smartphone-urile cu care se înrudeşte, Xperia Tablet Z este foarte subţire şi uşoară, având doar 6,9mm şi 495 de grame. Disponibilă în culorile negru sau alb, cu versiunile cu LTE sau WiFi, este prima tabletă care cu procesor

quad core Qualcomm® Snapdragon™ S4 Pro şi totodată, are cel mai mare nivel de rezistenţă la apă (standardele IP55 & IP57) de pe o tabletă. **

 

“Xperia Tablet Z este un element cheie în strategia noastră de a deveni un jucător de top pe piaţa device-urilor Android. Tablet Z dezvoltă aceleaşi principii de performanţă precum smarthone-ul Xperia Z, optimizate pentru tabletă”, a declarat Kaz Tajima, Corporate Vice President, Head of UX Creative Design and Planning la Sony Mobile Communications. “Xperia Tablet Z creează un nou standard în divertisment, aducând laolaltă specificaţii premium, tehnologii Sony, conectivitate între device-uri şi o experienţă consistentă pentru utilizatori”.

Tehnologii Sony integrate

Xperia Tablet Z include cele mai bune tehnologii Sony. Redă culori puternice şi strălucitoare cu display-ul HD WUXGA de 10,1 inci şi procesorul de imagine Mobile BRAVIA Engine 2. Totodată, exploatează expertiza Sony în dezvoltarea camerelor foto, având o cameră de 8MP cu senzor „Exmor R pentru telefoane mobile”, precum şi o cameră frontală HD de 2 MP.

În ceea ce priveşte tehnologiile audio, Tablet Z integrează tehnologia S-Force Front Surround 3D, modul Clear Audio+ şi două boxe încorporate cu 4 difuzoare în dreapta şi stânga, pentru sunete clare indiferent de poziţia tabletei.

Xperia Tablet Z include modul Battery STAMINA, cu tehnologia unică Sony de management al consumului de baterie, care poate îmbunătăţi considerabil timpul de standby. Varianta WiFi oferă un spaţiu de stocare de până la 64GB şi opţiunea unui card microSD.

Conectivitate One-touch

Xperia Tablet Z include mai multe opţiuni de conectivitate decât oricare altă tabletă de pe piaţă. Vine totodată şi cu funcţiile One-Touch de la Sony, care le permite utilizatorilor să transfere conţinut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singură atingere între device-uri. Funcţiile One-touch sunt o componentă cheie a produselor Sony lansate anul acesta şi nicio altă companie de electronice nu oferă o gamă atât de variată de produse cu tehnologie NFC.

Funcţia Universal IR Remote le permite utilizatorilor să controleze televizorul sau alte device-uri Sony – precum şi produse de la alţi producători – direct de pe tabletă.

Aplicaţii media de la Sony

Cu aplicaţiile media tradiţionale de la Sony – WALKMAN”, Movies and Album – utilizatorii vizualizează şi controlează conţinutul dorit indiferent de device-ul folosit. Reţeaua Sony Entertainment Network poate fi accesată prin aceste aplicaţii şi include Music Unlimited, cu peste 18 milioane de melodii şi integrare a aplicaţiei Facebook, precum şi Video Unlimited, cu acces la peste 100,000 de filme şi seriale.****

Accesoriile Xperia Tablet Z

Xperia Tablet Z se va lansa cu o serie de accesorii precum staţie de încărcare, un protector pentru ecrane LCD şi o husă de piele în culorile negru, alb sau roşu. Acestea vor fi disponibile în magazinele Sony sau la vânzătorii autorizaţi.

Xperia Tablet Z se va lansa pe platform Android 4.1 (Jelly Bean) şi va primi actualizările pentru varianta 4.2 după lansare.

Funcţii cheie ale Xperia Tablet Z

 Display WUXGA HD de 10.1 inci, 1920x1200p cu procesor Mobile BRAVIA Engine 2

Tehnologie de sunet surround, S-Force Front Surround 3D

Cea mai subţire tabletă de 10,1 inci, rezistentă la apă, de doar 6,9 mm şi 495 de grame

Rezistentă la apă şi praf (IP55 & IP57), cu display din sticlă rezistentă

Procesor quad core Snapdragon S4 Pro de 1.5GHz, CPU de 2GB RAM asincron

Conectivitate One-touch cu Near Field Communication (NFC)

Design OmniBalance  cu margini rotunjite şi suprafeţe reflexive

Cameră de 8 MP cu senzor “Exmor R pentru telefoane mobile” şi camera frontal Superior Auto plus de 2MP HD

Mod Battery STAMINA care îmbunătăţeşte timpul de standby