Motorola continuă misiunea de a democratiza accesul la tehnologie și anunță colaborarea cu Unisoc, companie producătoare de procesoare, confirmând strategia de diversificare a furnizorilor de procesoare, păstrând însă nivelul așteptat de performanță pentru telefoanele Motorola.

Calitate, viteză și preț corect

Lumea s-a schimbat mult în ultimul an și a primat o nevoie de adaptare la noul normal. A existat o modificare și în preferințele consumatorilor, care au devenit mai pragmatici și mai atenți la bugetul lor, atunci când vor să facă o achiziție.

Motorola continuă să răspundă nevoii celor care caută un smartphone rapid, de înaltă calitate, la un preț corect, prin introducerea producătorului de cipuri Unisoc în gamele viitoare de produse. Anul acesta, Motorola intenționează să lanseze smartphoneuri echipate cu procesorul Unisoc T700.

Unisoc este una dintre cele mai mari companii de semiconductori din lume având centre de cercetare și dezvoltare în SUA, India, Finlanda și China. La realizarea cipului Unisoc T700 s-a folosit un proces de fabricație de tipul 12nm. Cipul conține 8 nuclee (6xA55 Arm Cortex 1.8Ghz și 2xA75 ARM Cortex 1.8Ghz) cu funcții avansate și se găsește în multe dintre telefoanele premium de astăzi. T700 poate suporta o rată de reîmprospătare a afișajului de până la 90Hz și dispune de o memorie LPDDR4. Avantajul pentru utilizatori este abilitatea de a reda rapid conținutul preferat, păstrând în același timp bugetul sub control.

În 2020, Unisoc și-a lansat cel mai puternic procesor Tiger T7520, format din 4 nuclee Cortex-A76 și 4 nuclee Cortex-A55, încorporând și conectivitatea 5G. T7520 suportă o rată de reîmprospătare a ecranului de până la 120Hz, utilizând tehnologia EUV de 6nm. Beneficiul acestuia stă în reducerea consumului de baterie cu 8%.

Calitatea procesoarelor Unisoc și rezultatele impresionante ale performanței acestora confirmată de testele de referință sunt principalul motiv pentru care Motorola a decis să le primească în familia sa de telefoane mobile.