Proaspat adaugata portofoliului diviziei de comunicare si colaborareVoIP , Tenora , solutia de videoconferinte HD Aastra BluStar aduce o nota personala convorbirilor de afaceri, stimuland si sustinand colaborarea si ajutand la marirea productivitatii.

Modulo Consulting si-a extins gama de solutii de comunicare si colaborare pentru companii a diviziei VoIP Tenora prin adaugarea Aastra BluStar (http://modulo.ro/aastrablustar). Oferind o experienta deosebita utilizatorilor bazata pe imagini video de inalta calitate, nota personala a discutiilor si negocierilor, flexibilitate si adaptabilitate la toate nevoile de comunicare ale companiilor, implementarea solutiei de videoconferinta SIP Aastra BluStar duce la scaderea investitiilor in calatorii si mareste productivitatea angajatilor.

Solutie de comunicare si colaborare video HD, Aastra BluStar functioneaza pe o infrastructura de tip server-client. Serverul de aplicatii, BluStar Application Server (BAS), sustine sistemul de videoconferinta si colaborare multidirectionale, aplicatiile de marire a performantei si de management al solutiei, la acesta conectandu-se statiile client, cele folosite de utilizatorii finali. Pentru a se adapta retelei si infrastructurii deja existente, statiile-client pot fi telefoane multimedia de birou BluStar 8000i extrem de performante, sau aplicatii software ce se instaleaza pe PC sau notebook, dar si pe telefoanele si tabletele iOS (iPhone si iPad).

Partajarea monitorului, rularea aplicatiilor business in paralel cu videoconferintele HD multidirectionale, managementul automat al latimii de banda, serverul VPN integrat pentru accesul la distanta, aplicatiile pentru mobilitate maxima (BluStar pentru iPhone si iPad), integrarea rapida in infrastructura si in procesele de business existente sunt doar cateva dintre functionalitatile si beneficiile ce impun Aastra BluStar ca nou standard al comunicarii in timp real in afaceri.

„Pastrarea notei personale in afaceri este extrem de importanta nu doar in comunicarea cu clientii, dar si in cea cu partenerii de afaceri si diversii colaboratori, deoarece toti suntem mai deschisi cand interactionam cu latura umana si nu cu cea impersonala a unui business. Videoconferintele si colaborarea in timp real ce recreeaza experientele ‚fata in fata’ reduc nu doar timpul si resursele financiare investite in calatorii, dar si durata discutiilor dintre participanti, elementele vizuale fiind extrem de importante in intelegerea chestiunilor dezbatute si gasirea solutiilor optime,” a explicat Bogdan Moldovan, Managing Partner la Modulo Consulting.

Aastra BluStar (http://modulo.ro/aastrablustar) este extrem de usor de instalat si configurat, totul bazandu-se pe aplicatii web sau desktop intuitive si usor de configurat. Preconfigurarile si programele instalate sunt astfel gandite incat sa reduca timpul necesar punerii in functiune a noului sistem de comunicare si colaborare video integrata. De asemenea, Aastra BluStar le ofera companiilor configurari redundante pentru acele scenarii de utilizare in care functionarea permanenta a solutiei de comunicare este estentiala in desfasurarea activitatii.