Roger Benson, Senior Director, Commercial EMEA la AMD, va răspunde pe larg acestei întrebări.

Organizațiile nu au fost concepute pentru „work from home”. De zeci de ani, forța de muncă a Europei este înrădăcinată într-o rutină neîntreruptă: o zi muncă care constă într-o deplasare, uneori anevoioasă, între locuință – locul de muncă, și invers. Pandemia COVID-19 a transformat acest model de lucru într-unul mult mai avantajos, angajații cerând politici de muncă mai flexibile.

Este puțin probabil ca forța de muncă să se întoarcă în totalitate la birou, chiar dacă numărul oamenilor vaccinați din Europa este într-o continuă creștere, iar revenirea „la normal” este din ce în ce mai aproape. Mai degrabă, se așteaptă ca modelele hibride (o abordare flexibilă, care permite angajaților să combine munca de la birou cu cea de acasă ori din deplasări) să devină o practică adoptată de numeroase organizații.

O răscruce dificilă – În timp ce toate semnele indică un viitor al muncii de acasă, combinat cu munca de la birou, organizațiile se află într-o situație dificilă. Angajatorii știu că încălcarea datelor confidențiale este multe mai probabilă să apară când personalul lucrează de acasă. Totodată, comapaniile trebuie să le ofere angajaților încredere și toate instrumentele de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea.

Nevoia de măsuri stricte – De la securitatea cloud-ului la VPN-uri, companiile trebuie să pună în aplicare măsuri de securitate mult mai puternice, precum: verificarea link-urilor pentru conferințe (necesitând autentificare în mai mulți pași) și asigurarea faptului că angajații lucrează de pe dispozitive ce integrează măsuri de protecție avansate.

Creșterea atacurilor cibernetice – Hackerii profită de această situație generată de pandemie și au schimbat radical condițiile de a jobului de acasă, măsurile de securitate cibernetică fiind sporite. Cu angajații care lucrează de acasă de pe laptopuri conectate la rețelele de internet personale, atacurile de tip phishing au crescut, devenind cea mai răspândită amenințare la adresa securității cibernetice. O creștere a atacurilor a fost înregistrată și în serviciul DDoS.
Pe lângă faptul că folosesc aceste tehnici ca o capcană de a atrage angajații să ofere date secrete, hackerii instalează un malware (Remote Access Trojan) ce le permite colectarea datelor bancare. Având în vedere acest lucru, companiile trebuie să se asigure       ca laptopurile personalului sunt pregătite să combată amenințările cibernetice. „Secured-core PC” o inițiativă Microsoft susținută de AMD, ce le permite angajaților să pornească în siguranță laptopul, fiind protejați împotriva vulnerabilităților firmware-ului și a accesului neautorizat.

Lipsa laptopurilor – Odată cu vremea bună și redeschiderea locurilor de cazare, „work from home” nu mai este singurul risc pe care un angajator îl poate întâmpina ca urmare a muncii hibride. Permițând angajaților să lucreze din incinta localurilor, exista riscul ca dispozitivele acestora să ajungă pe mâini greșite și s-a constatat că un laptop este furat la fiecare 53 de secunde. Așadar, apare întrebarea: „Cum vă puteți securiza datele dacă se întâmplă acest lucru?”

Pe măsura ce liderii unei organizații privesc spre un termen lung, este esențial ca aceștia să nu ia deciziile politice corecte, ci și să investească în tot ceea ce înseamnă tehnologie. Astfel, angajații vor avea un workflow eficient și sentimentul siguranței de a lucra oriunde se află.