Schneider Electric, alaturi de Invest Dej si Pluton IC (Ukraine), a contribuit la modernizarea infrastructurii publice de transport cu troleibuze in orasul Vaslui. Aceasta initiativa de colaborare marcheaza un pas semnificativ catre imbunatatirea mobilitatii urbane sustenabile si reducerea emisiilor de carbon, subliniind angajamentul companiei pentru sustinerea unui viitor mai verde in comunitatile urbane.

Proiectul de modernizare, intreprins de Schneider Electric in colaborare cu Invest Dej si Pluton IC (Ukraine), isi propune sa transforme reteaua de transport public a orasului Vaslui, prin integrarea de tehnologii avansate si solutii inovatoare. Aceasta actualizare complexa are la baza urmatoarele aspecte cheie:

  • Imbunatatirea electrificarii: modernizarea infrastructurii electrice pentru transportul public, pentru a optimiza circulatia troleibuzelor.
  • Expertiza Schneider Electric in managementul energiei va fi valorificata pentru a maximiza eficienta flotei de troleibuze. Consumul de energie va fi monitorizat si optimizat, ducand la costuri operationale reduse si la o amprenta de carbon mai mica.
  • Gestionarea eficienta a echipamentelor de medie tensiune si un nivel de siguranta sporit pentru transformatoarele uscate Trihal si celulele SM6 asamblate de partenerul licentiat Invest Dej, prin dotarea acestora cu senzori de temperatura si umiditate. Astfel se asigura o functionare continua si in siguranta, evitand incendiile in instalatia electrica, si reducand costurile de intretinere.
  • EcoStruxure Power Building Operation: platforma colecteaza si analizeaza date oferind perspective asupra performantei, eficientei operationale si a potentialelor oportunitati de imbunatatire. In plus, solutia poate detecta si diagnostica defectiuni sau anomalii, ajutand personalul specializat sa identifice problemele intr-un stadiu incipient si sa ia masurile potrivite pentru a preveni oprirea sau ineficienta.

„Acest proiect de modernizare este unul de succes pentru noi, avand in vedere provocarile cu care ne-am confruntat si pe care am reusit sa le depasim alaturi de partenerii nostri Invest Dej si Pluton IC (Ukraine)”, spune Lucian Enaru, Country General Manager Romania & Moldova Schneider Electric. „Datorita unei gestionari eficiente a proiectului, ingrijorarile preliminare cu privire la riscurile asociate cu evenimentele din Ucraina nu au afectat punerea in aplicare a proiectului, si executia sa a fost efectuata in timp util, rezultatul final depasind toate asteptarile.”

Toate echipamentele de curent continuu si cele doua module prefabricate pentru montarea echipamentelor au fost fabricate la uzina Pluton in Zaporojie, Ucraina.

Proiectul de modernizare promoveaza inovatia, sustenabilitatea si progresul, transformand infrastructura publica de transport cu troleibuze a orasului Vaslui intr-un model de inovatie urbana.