MIRA TELECOM a participat în perioada 3 – 9 iunie 2012, la Misiunea Economică în domeniul electronicii şi tehnologiei informaţiei din Norvegia alături de alte șase companii românești de IT&C . Evenimentul a fost organizat de către Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software .

Programul Misiunii a cuprins seminarii de prezentare și de matchmaking cu firme norvegiene și scandinave și vizitarea unor instituții academice, Camere de Comerț și companii importante din Norvegia, din oraşele Bergen, Stavanger, Børre și Oslo, toate având domeniul de activitate în IT&C și electronică.

„Programul a fost deosebit de intens și condensat, în cadrul celor cinci zile au fost vizitate patru oraşe. Am identificat oportunităţi reale de colaborare şi de parteneriate pentru viitor. Este un lucru ştiut că piaţa scandinavă de IT&C, mai ales cea norvegiană, este una ultra competitivă, deci foarte interesantă pentru produsele şi serviciile noastre. Foarte motivant pentru noi a fost accentul pus pe proiectele de inovare, precum și pe funcționarea rețelelor inovative” a declarat Stelian Ilie, Președintele MIRA TELECOM.

Mediul universitar din România a fost reprezentat și el de către cadre didactice de la Universitatea Politehnică din București. Printre principalele obiective de viitor stabilite cu partenerii norvegieni s-au numărat: realizarea unei burse a inovării în Romania, în parteneriat cu cea norvegiană, publicarea gratuită a unor articole despre România sau organizarea unor programe de școli doctorale bilaterale între universitățile românești și cele norvegiene.

Misiunea a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine și Ambasada României la Oslo.

 

ARIES este Asociația Română pentru Industria Electronică şi Software, cea mai mare şi influentă organizaţie creată pentru industria IT&C din Romania, cu 4 filiale zonale: la Timişoara, Braşov, Cluj şi Craiova şi peste 250 firme membre în toata ţara. Considerată cea mai mare asociaţie de acest gen din sud-estul Europei, cu o istorie activă de 20 ani, ARIES organizează anual evenimente de promovare a produselor şi serviciilor firmelor membre pe pieţele externe de pe toate continentele.