Microsoft anunță în România noua generație de soluții pentru infrastructura IT a afacerilor, bazate pe Windows Server 2012 și System Center 2012. Lansarea este marcată printr-o serie de evenimente în București și constituie un pas important în dezvoltarea ecosistemului de parteneri și profesioniști IT din țară pregătiți pentru implementarea de servicii Cloud și pentru administrarea device-urilor conectate din companii.
Marius Filipaș, Server & Tools Business Group Lead, Microsoft România: „Cu Windows Server 2012 și System Server 2012 oferim o platformă consistentă pentru operarea sistemelor IT și contribuim la adaptarea IT-ului la dinamica și cerințele de business ale organizațiilor. Pentru specialiștii IT, capabilitățile de management și de automatizare vor oferi un timp de răspuns foarte bun la solicitările diferitelor departamente și o alocare optimă a resurselor de calcul și de stocare.
Pentru utilizatorii din companii, implementarea acestor soluții va însemna un suport fără precedent pentru device-uri mobile și pentru accesul la orice tip de aplicație, oriunde s-ar afla – în centrul de date al clienților, la furnizorii de servicii sau în Cloud-ul public al Microsoft.”
Aceste soluții au impact în simplificarea sarcinilor de administrare ale departamentelor IT și le vor oferi specialiștilor o fundație solidă în tranziția către Cloud și consumerizare a IT-ului în organizații. Impactul în business al companiilor din România ce au implementat deja aceste soluții este puternic, fie că ne referim la fundația solidă a platformei, fie la agilitatea și suportul pentru inovare în cadrul organizațiilor.
– Ropharma, o societate românească pe acțiuni care derulează o activitate complexă de producție și distribuție medicamente, a ales Windows Server 2012 pentru crearea unui centru de continuitate operațională. Ciprian Băcanu, Manager de Proiecte IT, Ropharma: „Capabilitățile din Windows Server 20012 permit o restaurare a replicii mediului de producție în cel mult 30 de minute, cu efort minim din partea echipei IT, iar obiectivul nostru este să automatizăm complet acest proces”.
– Pentru ProCredit Bank România, IT-ul este o componentă strategică a procesului de dezvoltare și implicit un diferențiator în piață. Mircea Șerban, Directorul Departamentului IT al ProCredit Bank România: „Windows Server 2012 ne permite să fim mai agili și să ne aliniem rapid la cerințele partenerilor de business din companie și indicatorii de performanță ai Departamentului IT s-au îmbunătățit considerabil ca urmare a parteneriatului cu Microsoft”.
Studiile de caz complete sunt disponibile pe www.microsoft.ro/studiidecaz. Un infografic despre utilizarea Windows Server 2012 la nivel mondial este disponibil pe această adresă.
Această nouă generație de produse și de servicii pentru managementul infrastructurilor IT constituie un pas important în completarea viziunii Microsoft cu privire la sistemul de operare pentru Cloud.
Ecosistem pregătit pentru implementarea de soluții de infrastructură IT
În condițiile în care aproape o treime din serverele hardware noi din România în 2013 vor fi utilizate pentru virtualizare și o mare parte a proiectelor IT din companiile medii și mari vor fi centrate pe virtualizare și management în acest an, Microsoft colaborează cu parteneri și specialiști IT pentru a răspunde cu profesionalism acestei oportunități:
– Din cele peste 10.000 de certificări profesionale pe soluții Microsoft, mai mult de o treime sunt legate de experiența dovedită de utilizare a Windows Server și System Center;
– Zeci de parteneri Microsoft certificați pe competențele Server Platform și Management and Virtualization;
– Peste 800 de participanți în sesiunile aplicate IT Camps organizate în ultimele 18 luni pentru profesioniști IT în țară, dedicate platformelor de virtualizare și de management;
– Ofertă bogată de cursuri și de examene de certificare de la partenerii de training din România. Cursuri gratuite disponibile online pe Microsoft Virtual Academy, platformă cu peste 1.000.000 de utilizatori înscriși din 100 de țări.
Mai multe informații despre Windows Server 2012
Scenariile de bază pentru care platforma Windows Server 2012 a fost proiectată sunt:
– Mai mult decât virtualizare, fundație solidă pentru Cloud: cu Windows Server 2012, administratorii pot dimensiona și securiza sistemele IT în funcție de necesar, pot implementa eficient infrastructuri de private Cloud și se pot conecta infrastructura locală la servicii Cloud publice;
– Capabilitățile mai multor servere într-unul singur: platforma Windows Server 2012 a fost creată pentru a suporta o diversitate de capabilități necesare în mediile IT ale companiilor: virtualizare de servere, infrastructuri virtuale de stații de lucru (VDI), rețele, identitate și acces, stocare, management de servere și automatizări, platforme de aplicații native și Web. În același timp, profesioniștii IT beneficiază de instrumente puternice pentru administrarea eficientă și obținerea unor valori mari de disponibilitate a serviciilor IT;
– Orice aplicație, în orice Cloud: o platformă Web deschisă și scalabilă ce suportă aplicațiile indiferent de modelele de implementare și de găzduire pentru care au fost proiectate;
– Suport pentru un stil de lucru modern: infrastructurile bazate pe Windows Server 2012 suportă scenariile de mobilitate și de lucru flexibil în condiții de securitate, devenite o realitate pentru tot mai multe companii din România.
Mai multe informații despre System Center 2012
System Center 2012 este o soluție de management de centre de date și de Cloud ce ajută la obținerea următoarelor rezultate:
- Infrastructură productivă: cum o cerință de bază pentru departamentele IT din companii este crearea unor infrastructuri flexibile în condiții avantajoase de cost, System Center oferă capabilități prin care administratorii IT pot livra aceste rezultate utilizând tehnologiile pe care deja le cunosc și le utilizează;
- Aplicații disponibile: System Center permite un management riguros al aplicațiilor (suport pentru dezvoltare și operare, monitorizare, diagnosticare) ce oferă control și predictibilitate departamentului IT;
- Cloud în termenii pe care companiile și le doresc: fie că scenariul este de găzduire a propriului Cloud privat, de utilizare a soluțiilor de la furnizori terți de servicii sau de utilizare a serviciilor din Cloud-ul public al Microsoft, System Center permite managementul soluțiilor de Cloud cu același set de instrumente.