Microsoft a lansat o nouă aplicație de securitate cibernetică Defender pentru Windows, macOS, iOS și Android. În timp ce gigantul software a folosit de ani de zile pseudonimul Defender pentru protecția sa antivirus, această nouă aplicație Microsoft Defender cross-platform este concepută pentru persoane fizice, atrăgătoare prin interfața sa simplă care se aseamănă cu antivirusurile existente.

Microsoft Defender este disponibil pentru abonații Microsoft 365 Personal și Family, iar caracteristicile vor varia în funcție de platformă. Pe iOS și iPadOS, de exemplu, nu există protecție antivirus, dar aplicația oferă în schimb unele protecții împotriva phishing-ului alături de un tablou de bord care include alerte pentru celelalte dispozitive.

Pe Android, Microsoft Defender include protecția antivirus și capacitatea de a scana pentru aplicații rău intenționate. Aplicația va scana, de asemenea, linkurile pentru a oferi protecție împotriva phishing-ului. Microsoft Defender pe Windows oferă un dashboard care nu dorește să înlocuiască Windows Defender. De aici, puteți vizualiza și protecția antivirus existentă de la Norton, McAfee sau de la alți furnizori și puteți gestiona și vizualiza protecțiile de securitate de pe toate dispozitivele.

Microsoft Defender include, de asemenea, alerte de securitate și tips-uri pe mai multe dispozitive, deși tips-urile sunt disponibile numai pe Windows și macOS.

Se poate ca aplicația să fie inutilă pentru mulți, dar va fi utilă pentru cei care doresc să protejeze membrii familiei și mai multe dispozitive într-un dashboard simplu. Microsoft promite că va adăuga și mai multe caracteristici în viitor.

“Extinderea portofoliului nostru de securitate cu Microsoft Defender pentru persoane fizice este progresul natural și interesant în călătoria noastră ca companie de securitate”, spune Vasu Jakkal, vicepreședinte pe zona de securitate la Microsoft. “Acesta este doar începutul. Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, vom continua să reunim mai multe protecții sub un singur dashboard, inclusiv caracteristici precum protecția împotriva furtului de identitate și conexiunea online securizată.”

Sursa: The Verge (https://tinyurl.com/MSDefenderITC)