McAfee își vinde segmentul destinat soluțiilor enterprise către un grup de capital privat și se va concentra pe soluțiile de securitate destinate consumatorilor finali

McAfee a anunțat luni că își va vinde segmentul destinat soluțiilor enterprise către un consorțiu condus de Symphony Technology Group în cadrul unui acord în valoare de 4 miliarde de dolari. McAfee, care a devenit companie publică în luna octombrie a anului trecut, a declarat că tranzacția este menită să-i consolideze eforturile de a deveni o companie de securitate cibernetică pentru consumatorii finali.

De la separarea sa de la Intel la începutul anului 2017, McAfee a pivotat către serviciile cloud și a lucrat la construirea platformei sale, concentrându-se pe portofoliul său de produse pentru zona de business. Cu toate acestea, acum compania își restrânge atenția și își direcționează resursele către partea de consumatori finali a afacerii pariind pe o creștere pe termen lung.

„Această tranzacție va permite McAfee să se concentreze în mod singular asupra soluțiilor de securitate pentru consumatorii finali și să accelereze strategia de a fi un lider în acest segment”, a declarat Peter Leav, director executiv al McAfee.

Intel a cumpărat McAfee în 2011 și l-a redenumit Intel Security în 2014. Un an mai târziu, Intel Security și-a adaptat strategia pentru a reorienta afacerea către securitatea punctelor finale, precum și pe threat intelligence, analitice și orchestrare. McAfee a ieșit de sub tutela Intel printr-un acord cu TPG Capital, care deține 51% din McAfee.

La încheierea tranzacției, numele de marcă McAfee va fi păstrat și utilizat pentru soluțiilor de securitate pentru consumatorii finali. Segmentul enterprise va primi un nou nume și va cunoaște o reîmprospătare a brand-ului în lunile următoare.

Sursa: ZDnet