Marian V. Popa – Managing Director pentru Europa Centrală și de Est și arhitectul expansiunii Endava în Romania – părăseşte compania începând cu 16 martie 2012. Marian Popa a fost responsabil pentru dezvoltarea companiei în Europa de Est și a fost de asemenea membru al bordului Endava Limited.

“Pe măsură ce organizațiile cresc și se maturizează, rolul fiecăruia în companie se schimbă și trebuie în permanență să vezi în perspectivă și să urmăreşti noi provocări. În ultima perioadă, și eu am fost pus în fața unor astfel de provocări și am decis să părăsesc Endava și să le urmăresc a declarat Marian V. Popa.

În perioada în care a fost responsabil pentru managementul companiei în regiune, Endava a ajuns de la un singur centru cu puțin peste 100 de angajați deschis la Chișinău, în Republica Moldova, să fie una dintre cele mai mari companii de servicii IT din România și Republica Moldova. Cu centre operaționale în România la Cluj-Napoca, Iași și București, respectiv în Republica Moldova, la Chișinău,  Endava are un total de aproape 700 de angajați în aceste țări.

”Sunt foarte mulțumit de parcursul pe care l-am avut în Endava și voi păstra aminitri frumoase ale unei companii cu un potenţial extraordinar, plină de oameni cu cunoștințe, entuziasm și valori deosebite a adăugat Popa. În mesajul său la plecarea din companie Marian Popa și-a îndemnat foștii colegi “...să țintească sus și să nu renunțe la vise, să rămână dedicaţi valorilor Endava: Open, Smart, Trusted, Thoughtful și Agile, dar mai ales să rămână o echipă și să fie la fel de mândri că sunt parte a Endava, precum a fost şi el”.

John Cotterell, Chief Executive al Endava, a spus: “Marian Popa a avut o contribuție valoroasă la dezvoltarea companiei noastre în ultimii 8 ani. Are un fler pentru inovație care a fost reflectat în modul în care arată sediile noastre si în abordarea companiei în activitatea de training concretizată prin Endava University.  Aceasta ne-a dat un avantaj distinctiv şi va fi unul dintre efectele pe termen lung ale timpului pe care Marian Popa l-a petrecut cu noi. Plecarea lui este totuși o oportunitate pentru echipa de management să se afirme și să continue creșterea și succesele noastre în Europa Centrală și de Est.”