Magazinele Apple din SUA au început să vândă o încuietoare care poate fi deblocată de Apple Watch-ul sau iPhone-ul unui utilizator. Încuietoarea Level Lock+, aceasta costând 329 de dolari, este prima încuietoare care suportă funcția Home Key care este și vândută într-un magazin Apple.

Când încuietoarea este înstalată într-o ușă, utilizatorul poate încuia și descuia ușa de la casă cu doar o atingere a telefonului sau al ceasului cu funcția Apple Home Key, funcție care folosește NFC-ul și niște token-uri securizate în software-ul Apple. Utilizatorii pot să trimită “cheia” prietenilor sau să automatizeze procesul, alegând momentul în care ușa să se încuie singură.

Pentru Apple, această funcție reprezintă un moment-cheie în dezvoltarea unei funcții foarte anticipate, anunțate prima oară în 2021. Home Key este un exemplu al Apple continuând digitalizarea obiectelor care, în mod normal, erau cărate într-un portofel fizic sau un buzunar, de la cash la chei.

Multe dintre noile funcții software, apărute în anii recenți, au fost văzute ca o încercare de a face iPhone-ul un dispozitiv mai valoros utilizatorilor, evitând astfel un exod al utilizatorilor spre alte brand-uri de telefoane. Un utilizator al cărei uși este strâns legată cu telefonul lor va fi semnificativ descurajat să își ia un telefon cu Android.

Unele dintre noile inițiative ale companiei din Cupertino, mai ales ambițiile cu ecosistemul smart-home, care necesită hardware de la terți sau suport software pentru a funcționa. Dar comparat cu funcțiile din actualizările iOS, unde Apple controlează și hardware-ul și software-ul, aceste noi integrări vor lua ceva timp pentru a deveni disponibile maselor.

În plus față de Home Key, Apple a anunțat Car Key, funcție care descuie, pe moment, doar mașinile suportate de la BMW și Hyundai. La acestea, se adaugă și Room Key, aceasta punând cheia de la camera de hotel de la lanțuri precum Hyatt în aplicația Wallet.

Pentru Level (producătorul încuietorii), este o oportunitate de a ieși în evidență într-o piată dominată de câțiva producători, cu vechime, de încuietori. Aceștia oferind o funcție software, des cerută de entuziaști.

Sursa: https://www.cnbc.com/2022/10/21/apple-starts-selling-level-lock-unlock-by-tapping-iphone.html