Săptămâna aceasta, LG Electronics (LG) își prezintă primul dispozitiv ThinQ mobil la Mobile World Congress (MWC) 2018 din Barcelona, Spania. Construit pe fundația stabilită de platforma LG V30, modelul LG V30S ThinQ integrează noi tehnologii AI în cele mai des folosite funcții, aliniate îndeaproape modului de utilizare și nevoilor consumatorilor de astăzi. Gama ThinQ a fost prezentată în cadrul CES 2018 pentru a identifica toate electrocasnicele, aparatele electronice de consum și serviciile ce utilizează inteligența artificială. Având scopul de a deveni o companie ce integrează AI în device-urile sale, ce pune consumatorii pe primul loc, viziunea LG pentru ThinkQ este de a promova inteligența artificială ca pe o tehnologie mai abordabilă și mai puțin intimidantă.

LG a început, acum mai mult de un an, să lucreze la construirea unor soluții bazate pe AI, diferențiate și intuitive, pentru cel mai des utilizate funcții de smartphone. Concentrându-se în special pe camera foto și recunoașterea vocală, rezultatul este Vision AI, ce vă oferă o cameră foto mai inteligentă și mai ușor de folosit, iar Voice AI extinde gama de comenzi vocale disponibile pe smartphone-ul anterior.

Vision AI: Fotografia devine intuitivă

Vision AI include trei noi funcții inteligente ale camerei foto: AI CAM, QLens și Bright Mode, ce automatizează și îmbunătățesc experiența de surprindere a imaginii pe smartphone, atât pentru începători, cât și pentru pasionații de fotografie experimentați.

AI CAM analizează subiecții din cadru și recomandă modul optim de fotografiere din opt categorii: portret, mâncare, animal de companie, peisaj, oraș, flori, răsărit și apus de soare. Fiecare mod îmbunătățește caracteristicile subiectului, luând în considerare factori precum unghiul de vizualizare, culoarea, reflexiile, iluminarea și nivelul de saturație.

QLens profită și mai mult de capacitățile de recunoaștere a imaginilor oferite de tehnologia AI, pentru a scana coduri QR și a îmbunătăți experiența de shopping online. Surprindeți un obiect de interes cu QLens, pentru a primi informații despre unde găsiți produsul online la cel mai bun preț, precum și recomandări de obiecte similare. Executați o căutare de imagini cu QLens pentru a viziona imagini identice sau similare cu mâncare, modă și celebrități sau pentru a obține informații detaliate despre puncte de interes, precum clădiri și statui.

Cu Bright Mode, fotografia în condiții de iluminare scăzută primește un mare plus pe modelul LG V30S ThinQ. În loc să măsoare doar lumina ambientală, ca majoritatea camerelor foto de smartphone, această funcție AI utilizează algoritmi pentru a crește luminozitatea imaginilor cu un factor de 2, rezultând fotografii mai frumoase și fără distorsiuni.

Voice AI: Comenzi vocale disponibile exclusiv pentru LG

O altă funcționalitate nouă este Voice AI, ce permite deschiderea aplicațiilor și modificarea setărilor doar prin comenzi vocale. Lucrând împreună cu Google Assistant, cele 32 de comenzi vocale Voice AI, disponibile exclusiv pentru LG, permit activarea directă a celor mai des folosite funcții, fără a mai necesita navigarea prin multiple opțiuni de meniu.

Mai multă memorie, mai mult spațiu de stocare, mai multe culori

Modelul LG V30S ThinQ aduce la un nou nivel titlul de “vârf de gamă”, având caracteristici îmbunătățite pentru a satisface și cel mai pretențios client. Cu 6 GB de RAM, este practic garantată o performanță mai rapidă, cu multitasking fără întreruperi, iar spațiul de stocare de 128 GB pe modelul LG V30S ThinQ și de 256 GB pe LG V30S+ ThinQ înseamnă clienți care nu vor rămâne niciodată fără spațiu. Iar, în rarele cazuri în care acest lucru s-ar întâmpla, prin cardul microSD puteți adăuga și mai mult spațiu de stocare, până la 2 TB.

Rămânând cel mai subțire și mai ușor smartphone cu ecran de 6 inch și peste, modelul LG V30S ThinQ nu rămâne în urmă la capitolul durabilitate, trecând cu succes de 14 teste MIL-STD 810G, aprobate de Departamentul Apărării SUA. Culoarea New Moroccan Blue a modelului LG V30S ThinQ a primit în plus o nuanță verzuie, în timp ce modelul LG V30S+ ThinQ este disponibil în sofisticata culoare New Platinum Gray. Ambele dispozitive au un finisaj lenticular pe spate, ce se colorează în nuanțe diverse în anumite condiții de iluminare.

Extinzând experiența AI pe smartphone

Suita de tehnologii AI de pe modelul LG V30S ThinQ este doar începutul strategiei reînnoite a companiei de a crea smartphone-uri mai inteligente, punând nevoile consumatorilor în fruntea listei de priorități. În timp ce modelul LG V30S ThinQ vă oferă astfel de funcții avansate direct “din cutie”, dispozitivele LG G6 și LG V30 deja existente vor primi pe viitor funcții-cheie AI odată cu actualizările software. Sunt luate în considerare și alte smartphone-uri LG pentru îmbunătățiri AI viitoare, în funcție de hardware și alți factori, pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

“Multe companii vorbesc despre AI, dar noi deja ne îndeplinim promisiunea, adăugând la modelul LG V30S ThinQ tehnologii inteligente integrate în funcțiile cele mai utilizate de clienții noștri, pentru a le oferi un nivel nou de convenabilitate, indisponibil până acum pe un smartphone de asemenea calibru,” a declarat Hwang Jeong-hwan, președinte și CEO al LG Mobile Communications Company. “Și vom continua să adăugăm noi capabilități AI, pentru a îmbunătăți modul de folosire, și pentru a demonstra clienților noștri că ne-am angajat să oferim o experiență minunată de utilizare, ce continuă mult după achiziționarea unui telefon LG.”

Participanții la MWC 2018 sunt încurajați să viziteze standul LG din Sala 3 a Fira Gran Via, între 26 februarie și 1 martie, pentru mai multe informații despre LG V30S ThinQ.

Specificații-cheie:

 • Procesor: Platforma mobilă Qualcomm® Snapdragon ™ 835
 • Ecran: 6 inch, 18:9 QuadHD + OLED FullVision Display (2880 x 1440 / 538ppi)
 • Memorie:

– V30S ThinQ: 6 GB RAM / 128 GB ROM / microSD (până la 2 TB)

– V30S+ ThinQ: 6 GB RAM / 256 GB ROM / microSD (până la 2 TB)

 • Camera foto:

– Principală Duală: 16 MP unghi standard (F1.6 / 71°) / 13 MP wide angle (F1.9 / 120°)

– Frontală: 5 MP wide angle (F2.2 / 90°)

 • AI: AI CAM / QVoice / QLens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant
 • Baterie: 3300 mAh
 • Sistem operare: Android 8.0 Oreo
 • Dimensiuni: 151,7 x 75,4 x 7,3 mm
 • Greutate: 158 g
 • Rețea: LTE-A 4 benzi CA
 • Conectivitate Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB tip C 2.0 (compatibil cu 3.1)
 • Culori: New Moroccan Blue, New Platinum Gray
 • Altele: Rezistență la apă și praf IP68 / respectă standardul MIL-STD 810G / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Lentilă Crystal Clear / Google Daydream / UX 6.0+ / Recunoaștere vocală / Recunoaștere facială / Senzor de amprente / Tehnologie Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 / Încărcare wireless