Televizoarele LG de anul acesta sunt dezvoltate pentru a oferi cea mai bună experiență de entertainment, cu procesoare care accesează noi niveluri de performanță AI, imagini, audio și personalizare inegalabile.

LG Electronics (LG) a anunțat astăzi lansarea locală a mult așteptatelor televizoare LG OLED și QNED din 2024. Noile modele aduc în casele utilizatorilor o performanță îmbunătățită a inteligenței artificiale, ceea ce înseamnă că fiecare aspect al experienței de vizionare, de la calitatea imaginii și calitatea audio, până la posibilitățile de personalizare sunt acum mai dezvoltate decât oricând.

Nucleul noii game de televizoare LG din 2024 este cu siguranță cel mai recent procesor AI al companiei. Proiectat exclusiv pentru televizoarele OLED, noul procesor α (Alpha) 11 AI prezent pe modelele LG SIGNATURE OLED M4 de 97 de inchi, LG OLED evo M4 și G4 folosește inteligență artificială cu deep learning, care este de patru ori mai puternică decât cea folosită de predecesorul său, procesorul Alpha 9 Gen 6.

“Continuăm și în acest an să oferim cele mai noi tehnologii și inovații disponibile pentru ecranele OLED, la 11 ani de la primul model lansat pe piață de către LG. Este un efort susținut de a oferi pasionaților de divertisment de orice fel cea mai bună experiență vizuală, îmbunătățită acum și de inteligența artificială”, a spus Sorin Spînu, Country Manager, LG Romania. “Televizoarele LG OLED si QNED din acest an demonstrează maturitate în tehnologie, cu un accent pus pe cumpărători, lucru ce se reflectă în diagonale mari și în programul webOS Re:New introdus odată cu această lansare, pentru o gamă de ecrane care nu a fost niciodată mai variată”.

Prin puterea AI, televizoarele OLED de la LG creează o experiență de vizionare mai captivantă și oferă upscaling în timp real atunci când se urmărește conținut la rezoluție sub-4K pe platforme de streaming populare. Procesorul AI avansat analizează nuanțele folosite și reglează culorile pentru a reda emoția pe care regizorul și-a dorit să o transmită. De exemplu, în scene cu tonuri calde abundente, nuanțele de roșu și de galben sunt evidențiate pentru a ilustra o atmosferă caldă, plăcută.

Pe lângă imaginile remarcabile, senzația de imersiune este dată și de tehnologia AI Sound Pro. Acesta îmbogățește experiența audio prin redarea sunetului surround virtual 11.1.2 din difuzoarele integrate ale televizorului și separă vocile de zgomotul de fundal pentru a asigura un dialog clar.

LG aduce anul acesta mai multe opțiuni pe piața televizoarelor premium. Seria LG OLED M4 este acum disponibilă în diagonale cuprinse între 65 și 97 de inchi, astfel că mai multe locuințe se pot bucura de inovatorul Zero Connect Box wireless care elimină cablurile și îți lasă libertatea de a-ți proiecta spațiul așa cum visezi. Tehnologia de transmisie video și audio fără fir a televizorului suportă rezoluții de până la 4K 144Hz și permite redarea unui sunet clar, fără compromiterea calității.

Cea mai recentă serie OLED evo G4 de la LG impresionează telespectatorii prin utilizarea tehnologiei Brightness Booster Max care oferă zone cu o luminozitate maximă cu 150% mai mare decât cea redată de televizoarele OLED convenționale.

Cu tehnologiile unice de culoare Quantum Dot și NanoCell, cele mai recente televizoare QNED ale companiei oferă imagini clare, în nuanțe vii,  pentru o experiență de vizionare hiperrealistă. Mulțumită îmbunătățirii reproducerii culorilor, nuanțele autentice ale televizoarelor QNED accentuează profunzimea vizuală a conținutului, pentru o experiență de divertisment imersivă, pe care alte televizoare LED nu o pot egala.

Performanța AI a televizorului LG QNED Mini LED (QNED90) este de 1,3 ori mai puternică decât cea a predecesorului său, Alpha 7 Gen 6, rafinând calitatea imaginii prin ajustarea luminozității în mod precis și optimizând ieșirea vizuală pe baza analizei meticuloase a fiecărei scene.

Pentru a aduce cea mai bună experiență de divertisment acasă, televizoarele LG OLED și QNED se conectează wireless cu soundbar-urile LG prin tehnologia WOWCAST Built-in. WOW Orchestra creează un sunet tridimensional extrem de imersiv, în timp ce difuzoarele integrate ale televizorului și soundbar-ul lucrează împreună sub forma unui sistem audio unificat pentru ca tu să te bucuri de un sunet superior.

Televizoarele LG QNED Mini LED folosesc tehnologia Precision Dimming care permite controlul precis al iluminării de fundal, pentru a obține cele mai realiste niveluri de contrast. Mai mult, funcția Million Grey Scale a televizorului LG QNED Mini LED (QNED90) identifică diferențele dintre nuanțele de gri și le reprezintă cu o precizie de 20 de biți, pentru un contrast extrem de vibrant.

Gama de televizoare LG QNED din 2024 răspunde nevoilor și preferințelor tot mai variate ale clienților, oferindu-le mai multe dimensiuni dintre care să aleagă. Noua linie de produse este condusă de televizorul QNED de 98 de inchi, care adresează cererea în creștere pentru ecrane LCD premium mai mari. Gama extinsă include însă și opțiuni de 43, 50, 55, 65, 75 și 86 de inchi, în așa fel încât să poți găsi dimensiunea perfectă pentru locuința ta. Cu un design elegant și o grosime de doar 29 de milimetri, televizoarele LG QNED de anul acesta (inclusiv modelele QNED85 și QNED80) adaugă o notă de eleganță oricărui decor.

LG sărbătorește anul acesta un deceniu de webOS continuând să îmbunătățească versatilitatea platformei pentru smart TV și oferind utilizatorilor o experiență de home entertainment și mai personalizată. Cel mai nou webOS permite utilizatorilor să creeze până la 10 profiluri individuale, pentru a putea personaliza experiența în funcție de gusturile și preferințele acestora.

În funcție de profilurile lor, utilizatorii pot personaliza ecranul de pornire și setările, cu efort minim. Aceasta permite accesul ușor la conținutul și serviciile preferate și accesul la wizardul de imagine personalizat, un serviciu care le permite să ajusteze calitatea imaginii în funcție de preferințe.

Cu programul webOS Re:New, LG oferă cel mai nou webOS pentru fiecare model din gama de televizoare OLED din 2022, LG OLED Flex, LG OLED Objet Collection Posé și pe televizoarele QNED Mini LED 8K din 2022 (seriile QNED99/95). Această actualizare promite utilizatorilor bucuria unei noi experiențe de utilizare pentru următorii cinci ani și se va extinde la televizoarele LG din întreaga lume.

LG își asumă angajamentul de a oferi cele mai bune experiențe utilizatorilor și face produsele sale mai accesibile și mai ușor de conectat cu alte dispozitive. Televizoarele LG din acest an utilizează cea mai recentă versiune a webOS pentru a interacționa cu dispozitivele smart home cu suport Matter, standardul universal pentru casele inteligente (IoT). Mai mult, cele mai noi televizoare LG integrează Apple AirPlay și Google Chromecast, pentru a permite utilizatorilor să proiecteze cu ușurință conținut de pe dispozitivele mobile pe ecranul generos al televizorului.

Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pentru persoanele cu abilități diferite, televizoarele LG oferă diverse funcții de accesibilitate în secțiunea Accessibility a Quick Card. Acum, toată lumea poate găsi funcții de accesibilitate utile pe ecranul de pornire, inclusiv servicii care ajută persoanele cu dizabilități să navigheze pe televizor, precum tutorialele de control al telecomenzii și un chatbot care permite accesarea serviciilor cu ajutorul vocii.

În România, gama de televizoare LG 2024 este disponibilă la retaileri începând cu luna aprilie. Venim în întâmpinarea consumatorilor cu servicii premium de consultanță, call center dedicat în limba română și instalare gratuită pentru o gamă selectată de modele. Poți citi mai multe detalii despre serviciile premium oferite pe campanialg.ro/instalaregratuita/.