Lenovo  şi Nutanix anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea, comercializarea şi vânzarea unei noi familii de echipamente hiper-convergente integrate cu software Nutanix. Îmbinarea serverelor, a serviciilor de stocare şi de virtualizare într-un echipament integrat scale-out contribuie la simplificarea modului de gestionare a centrelor de date şi poate genera economii substanțiale în ceea ce privește costurile IT. Ambele companii şi-au asumat angajamentul de a livra o infrastructură hiper-convergentă care permite organizațiilor IT să se concentreze asupra aplicațiilor şi serviciilor care le dezvoltă activitatea, oferindu-le o alternativă solidă la serviciile de cloud publice.

Hiper-convergența combină platformele de servere cu grad înalt de fiabilitate cu software de ultimă generație pentru a construi centre de date cloud private care să corespundă agilității, scalabilităţii şi consumului fracționar oferite de serviciile de cloud publice. Prin acest parteneriat, Lenovo își continuă angajamentul pentru inovație şi inginerie de clasă mondială și consolidează viziunea privind evoluția industriei IT în deceniul următor. Accesul companiei pe piețele globale, inclusiv cele cu un ritm rapid de dezvoltare, precum China, garantează ruta cea mai rapidă către piață în segmentele esențiale ale industriei.

 Cele două companii vor introduce o nouă familie de echipamente hiper-convergente dezvoltate pe baza sistemelor de top Lenovo, aflate pe prima  poziție în ceea ce privește satisfacția clienţilor1 şi fiabilitatea2 şi care vor integra software-ul Nutanix, cu performanțe recunoscute la nivelul industriei. Această soluție comună, care include unele dintre cele mai recente tehnologii Intel, va rula aproape orice sarcină de lucru, inclusiv aplicații dedicate companiilor, baze de date, desktop-uri virtualizate şi elemente analitice de date de mari dimensiuni, cu o eficiență şi scalabilitate îmbunătățite.

„Lenovo poate aduce o nouă viziune în spațiul global profesional. Nu trebuie să protejăm moduri de a gândi sau idei vechi. În schimb, ne putem consolida compania concentrându-ne asupra inovației şi putem colabora în mod liber cu cele mai inovatoare companii de top în acest domeniu pentru a crea soluții noi”, a declarat Yang Yuanging, președinte şi CEO, Lenovo. „Autoritatea recunoscută a Nutanix în materie de tehnologie, îmbinată cu amprenta noastră globală, vor permite ambelor companii să progreseze ajutând clienții să reducă substanțial complexitatea centrelor de date de orice dimensiuni.”

„Lenovo este lider necontestat în mai multe piețe tehnologice şi a câștigat încrederea a mii de companii din întreaga lume prin produsele sale inovatoare şi de înaltă calitate”, a declarat Dheeraj Pandey, fondator şi CEO al Nutanix. „Parteneriatul cu Lenovo reprezintă un moment de referință în demersul nostru de a livra companiilor de toate dimensiunile o infrastructură invizibilă, caracterizată de eficiența tehnologiei la scară web şi puterea designului de larg consum”.

Lenovo şi Nutanix plănuiesc să anunțe noile soluții comune luna viitoare, în cadrul conferinței Data Center, Infrastructure & Operations Management organizată de Gartner în Las Vegas, Nevada.

Referințe din partea reprezentanților industriei:

Companiile sunt în căutarea unor soluții mai simple pentru a-și rezolva problemele de stocare a datelor, iar Intel este profund implicat în colaborarea cu liderii din domeniul centrelor de date pentru a aduce astfel de soluții pe piață. Lucrăm îndeaproape cu Lenovo şi Nutanix pentru a optimiza soluții de servere și stocare de date bazate pe arhitectura Intel și dedicate companiilor de nivel enterprise. Aplicațiile rezultate din această colaborare vor beneficia de multiple tehnologii Intel, oferind, în același timp, soluții ușor de implementat în piață”, a declarat Diane Bryant, Senior Vice President şi General Manager a Data Center Group pentru Intel Corporation.

 

„Nutanix a jucat un rol esential în dezvoltarea pieței de infrastructuri hiper-convergente și a demonstrat de la bun început existența unei cereri susținute pentru astfel de tehnologii”, a declarat Matt Eastwood, Senior Vice President, IDC Enterprise Infrastructure and Datacenter Group. „Acest parteneriat depășește granițele obișnuite, integrând echipe de dezvoltare și eforturi de marketing comune, precum și o echipă de vânzări dedicate. În combinație cu amploarea globală a Lenovo, acest parteneriat cu Nutanix va accelera penetrarea infrastructurii hiper-convergente în noi piețe.”

 

Resurse

 

Pentru a afla mai multe despre modul în care Lenovo va colabora cu tehnologia software Nutanix pentru a crea echipamentele convergente, vă rugăm să vizitați: http://www.lenovo.com/systems/nutanix.

Pentru a afla mai multe despre Platforma Xtreme Computing a Nutanix, vizitați http://www.nutanix.com.